Hlavní obsah

Obrat na úkor Plzně zažil. Teď se Ben Chaim pokusí o zázrak se Spartou

Praha

Nejdražší letní posila fotbalové Sparty za 76 miliónů korun se po zranění pomalu dává do práce. Izraelský rychlík Tal Ben Chaim podal v derby s Bohemians slibný výkon, trenér Stramaccioni nicméně konstatoval, že záložník je zatím na 50-60 procentech své výkonnosti. „Od kouče docela kompliment, já se cítím na ještě méně,“ usmívá se Ben Chaim. Může jít před odvetou 3. předkola Evropské ligy novým spoluhráčům příkladem. Sparta musí proti CZ Bělehrad dohánět ztrátu po porážce 0:2 venku a Izraelec před dvěma lety zažil velký obrat s Maccabi Tel Aviv na úkor Plzně.

Tal Ben Chaim věří v postup SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sparta před odvetou s Bělehradem

Před dvěma lety jste ve 3. předkole Ligy mistrů doma prohráli 1:2 s Plzní, po výhře 2:0 venku ale Maccabi postoupilo dál. Situace Sparty je teď dost podobná. Věříte o to víc, že ještě můžete postoupit?

Před dvěma lety jsme dokázali velkou věc, hezký zážitek. Ale teď nebude hrát žádnou roli. Jsme profesionálové a každý hráč, který jde na hřiště, si musí věřit. Soustředím se pouze na náš zápas, abychom odvedli dobrou práci a postoupili.

Výchozí pozice je ovšem špatná.

Fotbal je jednoduchá hra, v Bělehradě jsme prohráli 0:2. Nepředvedli jsme tam fotbal, jaký chceme hrát. Neprezentovala se taková Sparta, jaká by měla být. Teď potřebujeme vyhrát 3:0, protože náš cíl je postup.

Odveta Sparta - Crvena Zvezda Bělehrad se hraje ve čtvrtek od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Co všechno musíte na hřišti změnit?

Těžká otázka. Hrát celkově lépe, musíme být agresivnější, vyhrávat víc soubojů...

Už jste se v Praze zabydlel?

Je skvělé být hráčem Sparty. První zápas proti Bohemians jsme hráli dobře v prvním poločase, byla skvělá atmosféra a fanoušci zaslouží poděkování, jak mě přijali. Bohužel jsme inkasovali gól v závěru a po remíze 1:1 ztratili body...

Měl jste svalové zranění. Teď už byste zvládl celý zápas?

Jestli budu hrát, případně jak dlouho, je na trenérovi. Jinak pokud jde o zranění, jsem rád, že je za mnou. Cítím se dobře, sval je v pořádku.

Po derby trenér Stramaccioni konstatoval, že jste zatím na 50-60 procentech své výkonnosti. Kdy se dopracujete k maximu?

Od kouče je to docela kompliment, já se cítím na ještě méně... Ještě bude chvíli trvat, než se dostanu na sto procent. Dva měsíce jsem netrénoval, vzhledem k tomu snad nebyl můj výkon proti Bohemians špatný. Musím však být lepší a odvádět Spartě mnohem víc.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články