Hlavní obsah

Obavy? Problémy? Pražská policie zadržela dva příznivce Crvené Zvezdy

Praha
Aktualizováno

Policie zadržela dva příznivce Crvené Zvezdy Bělehrad, kteří do Prahy přijeli na odvetné utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy proti Spartě. Zhruba 300 se jich sešlo na Staroměstském náměstí a při pochodu na Letnou odpalovali světlice a další pyrotechniku. Jeden policista byl zraněn skleněnou lahví, kterou fanoušci hodili. ČTK to řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Zápas, v němž Sparta dohání dvoubrankovou ztrátu z Bělehradu, provázejí zvýšená bezpečnostní opatření.

Foto: Michal Krumhanzl, ČTK

Policisté dohlíželi na pochod fandů CZ Bělehrad Prahou na Letnou.

Článek

Podle mluvčí před letenským stadionem po začátku s obavami očekávaného zápasu zůstávalo asi 150 příznivců bělehradského týmu, kteří neměli vstupenky. "V případě násilného pokusu o vstup na stadion jsme připraveni zakročit," řekla Zoulová.

Fanoušky ze Staroměstského náměstí na Letnou doprovázeli policejní těžkooděnci. Policie zaznamenala devět použití pyrotechniky včetně odpálení v Letenském tunelu. "Musel být odvětrán a uklizen," podotkla mluvčí.

Podle Zoulové dnes bezpečnost ve městě zajišťuje několik stovek policistů včetně antikonfliktního týmu nebo speciálních pořádkových jednotek. Policisté museli fanoušky upozorňovat, že nesmějí používat pyrotechniku a zakrývat si obličeje.

Zápas začal v 19:00.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články