Hlavní obsah

Aspoň půlhodina... Rosického příchod sparťany navnadil, že může být o něco líp

Praha
Aktualizováno

Crvena Zvezda je v součtu obou zápasu sfoukla jako svíčku. Fotbalisté pražské Sparty nedali v zápasech 3. předkola Evropské ligy ani jeden gól a po porážkách 0:2 v Bělehradě a 0:1 v domácí odvetě pohárovou pouť končí dřív, než stačila pořádně začít. „Teď by mohla být jistá výhoda, že se můžeme soustředit jen na domácí soutěže. To se však nejdřív musíme dát jako tým dohromady,“ upozorňuje Tomáš Rosický.

Sparta po vyřazení v Evropské lizeVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nesourodá Sparta se musí chytat každého stébla naděje. A příchod Rosického na hřiště v 66. minutě jím byl. Letenští si pak aspoň vypracovali několik šancí, trefili tyč a břevno.

„Všichni viděli, jaký je Rosa pan fotbalista. Na poslední půlhodině můžeme stavět. Přišly šance, jen je musíme proměňovat. Příště už musíme v Mladé Boleslavi vyhrát," líčí Martin Frýdek.

„Jakmile Rosický nastoupil, hra dostala jinou dynamiku a tempo, jeho význam se okamžitě projevil," uznává také Vladan Milojevič, trenér CZ Bělehrad.

Je evidentní, že nově budovaný letenský tým potřebuje čas, aby se sehrál. Jenže jak, když do tří soutěžních zápasů zatím kouč Stramaccioni poslal pokaždé velmi odlišnou sestavu...?

„Mužstvu to samozřejmě neprospívá, ale trenér zatím stále hledá optimální složení. Jsme hráči Sparty, která se pro něco rozhodla. A my tomu musíme věřit, dát se v kabině i na hřišti dohromady. Nikdo jiný nám nepomůže," zdůrazňuje Tomáš Rosický.

Čeká se na ideálního lídra

„Crvenou Zvezdu jsme určitě nepodcenili. Byla prostě v lepší kondici než my, byla rozehraná, zatímco my v Bělehradě sezónu teprve začínali. V součtu obou zápasů si postup zaslouží," hodnotí letenský kouč Andrea Stramaccioni.

Přibývající odehrané minuty na kontě Malého Mozarta jsou i pro něj samozřejmě velkým příslibem.

„Tomáš perfektně spojuje obranu s útokem, zálohu s křídly. Měl by to být ideální lídr. Je pro nás extrémně důležitý, pracujeme na tom, aby se jeho kondice zlepšovala. Nejvíc ho potřebujeme právě jako lídra týmu," doufá Stramaccioni, že Rosický vytrhne Spartě trn z paty.

Reklama

Související témata: