Hlavní obsah

Zabiják podřimuje. Světoběžník Janko se ve Spartě zatím hledá

Má za sebou spoustu štací. Salcburk, Twente, Porto, Trabzonspor, Sydney či Basilej... S většinou svých týmů získal fotbalový světoběžník Marc Janko jednu či více trofejí. Snad i proto je jeho úvod ve Spartě takovým zklamáním. Rakouský legionář se zatím jen hledá a fanoušci na něj pískají. „To se může stát, je to součást naší profese. I nadále se budu plně koncentrovat na svůj výkon, abych byl co nejvíce prospěšný týmu,“ ujišťuje po pohárovém vyřazení s CZ Bělehrad.

Marc Janko a fotbalisté Sparty po vyřazní z ELVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Tomáš Rosický

Spartu čeká zúžení kádru

Naposledy sbíral trofeje v Basileji a předcházely do nejlepší reference.

„Za dva roky u nás dal asi 35 gólů, navíc ani nehrál všechny zápasy. Výborný kluk do kabiny, otevřený, komunikativní. Spartě určitě pomůže," zvěstoval na Letnou exsparťanský brankář Tomáš Vaclík. „Ve vápně je zabiják. Když se mu dá kousek prostoru, tak zakončení má výborné. Hlavně levou nohou a hlavou."

Ostřílený Rakušan je podle něj užitečný po více stránkách. „Dá se o něj opřít i ve chvíli, kdy je tým pod tlakem. Umí podržet těžký míč. Dokáže pomoci také při obranných standartních situacích. S nimi měla Sparta v minulé sezóně problém. Takže je využitelný na obou stranách hřiště," poukazuje Vaclík.

Počkáme si na něj, hlásí Ital

Marc Janko ovšem zatím svými výkony zůstává za očekáváním.

„Je lepší, než v odvetě s CZ Bělehrad ukázal. Nebudeme ho soudit po jednom zápase. Není to Marc, jakého všichni známe, ale počkáme si na něj," ujišťuje trenér Andrea Stramaccioni.

Někdejší rakouský Fotbalista roku určitě nečekal, že v Praze bude muset tak brzy oželet pohárovou Evropu.

„Velké zklamání. Hrát Evropskou ligu byl jeden z našich předsezónních cílů a my jsme zklamali. Teď se musíme soustředit na ligu, kterou jsme ale také nezačali podle našich představ," kaboní se Janko.

Reklama

Související témata: