Hlavní obsah

Postupem přes Larnaku vynahradíme zklamání, slibuje plzeňský legionář Živulič

Plzeň

Spokojeností se netajil. Aby ne, když se jeho Plzni na cestě do základní skupiny Evropské ligy postaví kyperská AEK Larnaka. „Ještě spokojenější ale budu po dvou zápasech s ní,“ krotil přespřílišný optimismus z nyonského losu trenér Viktorie Pavel Vrba. „Kypřané si poradili ve třetím předkole s běloruským Dinamem Minsk,“ varoval před protivníkem i počasím. „Vždyť tam bude za dva týdny vrcholit letní sezóna.“

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Plzeňský smutek po prohře 1:4 se Steauou vystřídala víra, že postupem přes Larnaku účast v pohárové Evropě zachrání.

Článek

Moc informací o soupeři, jehož tým je poskládán především ze španělských fotbalistů působících v minulosti v La Lize, plzeňský kouč zatím nemá.

„Sháníme je, kde se dá, ale protože liga začíná na Kypru později, budeme vycházet z posledních zápasů Larnaky," přiznával Vrba, že účinkování AEK na evropské pohárové scéně mu poslouží k tomu, aby soupeře přečetl a promyslel taktiku.

„Liberec s Larnakou v loňské sezóně hrál a vyřadil ji, ale vyzvídat u Severočechů nebudu. To se spíš poptám na hřiště a na to, co nás v odvetě čeká," připomínal Marek Bakoš loňskou výhru Trpišovského svěřenců na Kypru ve stejné fázi soutěže a postup.

Stylem podobný soupeř jako rumunský přemožitel

„Bude to asi podobný fotbalový styl, jaký praktikovala Steaua. Prostě nepříjemný soupeř se zkušenostmi z pohárové Evropy k tomu," přemítal. „Musíme nejdřív zvládnout domácí zápas, od něhož se musíme odrazit k odvetě. Postup do základní skupiny byl vytyčen hned na začátku sezóny a na nás bude, abychom cíl splnili."

„Splníme ho naší hrou. Kombinačním fotbalem, který chceme praktikovat a na který spoléháme. Máme kvalitu na to, abychom se prosadili," přidával se k Bakošovi chorvatský legionář Diego Živulič.

„Trenéři nás určitě dobře připraví a na nás bude, abychom fanouškům vynahradili postupem do další fáze Evropské ligy zklamání z toho, že jsme prohráli se Steauou a v Lize mistrů skončili. Soupeře si vybírat nemůžeme, na klimatické podmínky se už teprve nelze vymlouvat," bral Živulič roli favorita.

„Myslel jsem, že se na Kypr podívám při dovolené, ale nejdřív tam poletím s fotbalem," přiznával, že pro něho půjde o cestu do neznáma.

Kdo podle vás postoupí do základní skupiny Evropské ligy?
Viktoria Plzeň
78 %
AEK Larnaka
22 %
Celkem hlasovalo 7353 čtenářů.

Reklama

Související témata: