Hlavní obsah

Máme hráče, kteří mohou dát na Krmenčíka zapomenout, směje se ofenzivní čekatel Bakoš

Plzeň

Trpí na lavičce náhradníků. Fotbalový útočník Marek Bakoš, který v plzeňském dresu zažil velké bitvy v Lize mistrů, na startu nynější sezóny jen paběrkuje. Dosud odehrál pouhých 42 minut během pěti duelů. Nyní ale nadešel čas, kdy dostane šanci přesvědčit trenéra Západočechů Pavla Vrbu, že si zaslouží větší vytížení. Minimálně v úvodním duelu play off Evropské ligy proti Larnace ve čtvrtek večer ve Štruncových sadech (20:15 hodin) zaujme pozici Michaela Krmenčíka, který pyká za vyloučení v 3. předkole Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Marek Bakoš.

Článek

V minulé sezóně se s Larnakou v 3. předkole Evropské ligy měřil Liberec, kde jste ještě na jaře 2016 hrál. Vyzvídal jste informace o čtvrtečním soupeři u bývalých spoluhráčů?

Ano. Ale kluci mi nepověděli nic, co by mě šokovalo. Říkali, že je to těžký tým a nečeká nás nic snadného.

Při konfrontaci se Severočechy kyperský tým hodně držel míč. Jste připravení, že dost možná podobný osud čeká i vás?

Probírali jsme způsob hry Larnaky u videa. Je to mimořádně technický tým, což si uvědomujeme. Ale máme svůj styl a budeme se snažit vnutit protivníkovi náš způsob hry. Určitě známe cesty, jak uspět.

Půjdete do čtvrtečního zápasu s vědomím, že odveta se bude hrát v klimaticky mimořádně těžkých podmínkách, a tudíž je potřeba si vytvořit co možná nejlepší pozici?

Rozhodně se tím nebudeme stresovat. Odvetu v hlavách nemáme. Soustředíme se plně na domácí duel a uděláme vše pro úspěch.

K němu se budete muset dopracovat bez nejproduktivnějšího útočníka sezóny Michaela Krmenčíka, který je v trestu po vyloučení v odvetě 3. předkola Ligy mistrů. Hodnotíte jeho absenci jako velkou komplikaci?

On odehrál velmi dobré zápasy a měl velkou formu. Není pro mužstvo nic příjemného, když nyní nemůže v klíčových bojích o Evropskou ligu hrát. Ale máme v kádru hráče, kteří by ho mohli nahradit a dát zapomenout na jeho výkony.

Role Krmenčíkova náhradníka s největší pravděpodobností připadne vám. Je nepříjemné, když půjdete do tak těžkého utkání s minimálním zápasovým vytížením?

Těším se a určitě si nepřipouštím žádný tlak. Jsem připravený pomoci. Poctivě jsem se chystal v tréninku. Jestli přijde šance, budu ji chtít maximálně využít.

Takže berete situaci jako ideální okamžik, jak trenéra Vrbu přesvědčit, aby vám dával více prostoru, než dosud?

Není třeba si dávat do hlavy, že mám odehraných málo minut. Připravuju se tak, abych dokázal zvládnout svoje povinnosti na hřišti. Všechno bude záležet na vývoji zápasu a na vstupu do zápasu. Pokud se útočníkovi, který dostane šanci místo Michaela, podaří dostat třeba dvěma vydařenými přihrávkami do zápasu, může hodně pomoci.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen