Hlavní obsah

Přežili jsme smrt, uznává Vrba. Jeho Plzeň teď dělí jen krok od Evropy

Plzeň

Rýsovala se velká pohroma, kterou však se štěstím odvrátili. Fotbalisté Plzně zaplatili strašidelný vstup do prvního duelu play off Evropské ligy jen jedním inkasovaným gólem, a nakonec porazili AEK Larnaka 3:1. „Přežili jsme smrt a teď musíme využít zklamání Kypřanů, že nás více nepotrestali,“ připouští trenér Pavel Vrba, jak moc je výsledek vzhledem k průběhu utkání pozitivní.

Vrba_Plzeň porazila Larnaku 3-1Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Unikli nejhoršímu. Záhy mohli mít po Evropě.

„Přiznejme si, že musíme být spokojení. Pokud bychom za stavu 0:1 podruhé inkasovali, tak bychom teď asi seděli v šatně se sklopenými hlavami. A Larnaka měla další dvě velké šance. Musíme být s výsledkem spokojeni. Vzhledem k vývoji je pro nás velmi pozitivní," přemítá kouč Pavel Vrba.

Na druhou stranu však odmítá označit výhru za šťastnou.

„Žádné vítězství nikdy není šťastné. Musíte za ním jít! Ano, začátek byl z naší strany hodně špatný. Třikrát jsme soupeři nalili a on naštěstí dal jen jeden gól. Tím nás postavil na nohy. Na druhou stranu musím pochválit mužstvo, že se po špatném vstupu zvedlo," líčí bývalý trenér české reprezentace.

Nakonec měl zálusk i na větší náskok do odvety. „Škoda, že jsme hlavně v závěru zápasu některé brejky nedotáhli. Mohli jsme vytěžit víc, i když by to asi nebylo spravedlivé vůči Larnace," uznává Vrba.

Odveta bude na horké půdě

Zkušená Plzeň už by neměla nechat postup do základní skupiny vzít.

„Věřím, že na Kypru budeme hrát mnohem důsledněji. Máme náskok, se kterým můžeme pracovat. Odveta ale bude na horké půdě v Larnace velmi složitá," upozorňuje Vrba.

Ochrannou ruku drží nad kapitánem Romanem Hubníkem. Uzdravená opora se vrátila rovnou do základní sestavy, hrubkou pomohla soupeři ke gólu a předvedla i další chyby.

„K optimu mu trošku chybělo, ale delší dobu nehrál. Roman nás navíc v druhé půli v řadě soubojů a spoustě situací zachránil a chybu napravil," zdůrazňuje Vrba.

Reklama

Související témata: