Hlavní obsah

Hrubky, které se normálně nestávají, hodnotil Kolář. Díky penaltě doufá v méně žhavou odvetu

Vítězný gól si připsal v úvodním duelu play off Evropské ligy plzeňský záložník Daniel Kolář. Do sítě Larnaky poslal nechytatelnou ránu střelou z otočky při čtvrteční bitvě, kterou Západočeši nakonec ovládli 3:1. „Mohli jsme dostat více, než jeden gól, takže jsme za dvoubrankový náskok rádi. Ale všichni si uvědomujeme, že jsme vlastně teprve v poločase," zůstával opatrný jednatřicetiletý záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář po utkání s Larnakou.

Článek

Vrba_Plzeň porazila Larnaku 3-1

Během prvního poločasu jste měli problémy, nedařilo se vám dostat do hry. Čemu špatný vstup přisuzujete?

Soupeř byl velmi dobře připravený, organizovaný, zhušťoval prostor. My jsme nehráli rychle, jak bychom si představovali. Dělali jsme hrubky, které se normálně nestávají. Ale i individuální chyby k fotbalu patří. Určitě si vstup rozebereme. Tuším, že budeme mít náležitě dlouhé video.

Svazovala váš tým nervozita z povinnosti vítězství a vytvoření si pozice, která vás výrazně přiblíží postupu?

Všichni víme, co je ve hře. A máme dostatečně zkušený tým, aby nám tlak nesvazoval nohy. Je třeba vzít v potaz kvalitu soupeře. I Larnaka chce postoupit do skupiny. Vstřelili jsme tři góly, do odvety máme náskok. Neřekl bych, že nám to nešlo. Pokud nám to stejným způsobem nepůjde v odvetě, bude to super.

Když se kyperský tým během první půle ujal vedení a následně si připravil tři velké šance, co vám běželo hlavou?

Že něco podobného by se nemělo stávat. O tom nemůže být pochyb. Ale hlavně jsem byl rád, že jsme to přežili. Měli jsme spoustu času zápas otočit, což se nakonec podařilo.

V čem byla největší síla Larnaky?

Ukázali velkou kvalitu na míči, nezmatkovali. Mají šikovné hráče, v jejich týmu je hodně Španělů, kteří si s balónem věří. Jsou hodně rychlí při zakládání útoku.

Jak velkou váhu má třetí gól, který jste vstřelili z pokutového kopu a získali dvoubrankový náskok?

Myslím, že významnou. Larnaka bude muset doma přeci jen dost útočit, což může být naše výhoda. Nebudeme muset hru otvírat a věřím, že gól dáme. Samozřejmě nejsem věštec, ale doufám, že při nynější konstelaci to v Larnace tak horké a těžké nebude.

Reklama

Související témata: