Hlavní obsah

Plzeň odletěla pro postup, Pilař jí na Kypru nepomůže

Praha

Výprava za postupem odstartovala. Fotbalisté Plzně odletěli na Kypr, kde ve čtvrtek hodlají dovést do úspěšného konce slibně rozehrané 4. předkolo Evropské ligy s Larnakou a v odvetě udržet náskok 3:1 z domácího utkání. Viktoria může potřetí za sebou postoupit do základní skupiny, za což by dostala bonus 68 miliónů korun. Utkání se hraje od 18:00 SELČ, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: fcviktoria.cz/Ladislav Nussbauer

Za postupem! Zleva Aleš Hruška, Radim Řezník, Milan Petržela a Daniel Kolář před oldetem na Kypr.

Článek
Fotogalerie

Ideální prázdninová destinace. V přístavním městě čekají viktoriány teploty kolem 35°C přes den, večer a v noci by rtuť neměla klesnout pod 24°C. Cíl Vrbova týmu je ovšem jasný...

„Do Larnaky letíme plni očekávání. Chceme postoupit a věříme, že odvetu zvládneme. Dvojzápas máme dobře rozehraný, ale uvědomujeme si, že ještě není nic hotového," avizuje David Limberský.

„Čeká nás ještě těžký zápas. Je pravda, že v prvním poločase úvodního zápasu v Plzni měl náš soupeř několik šancí. Rozebrali jsme si naši hru u videa a věřím, že navážeme na druhou půli, která z naší strany byla lepší," poukazuje zkušený obránce.

Viktorii budou dál chybět disciplinárně potrestaný útočník Michael Krmenčík i záložník Václav Pilař, který si při rozcvičce v Jihlavě způsobil výron kotníku. Na Kypr neodcestovali ani další marodi Andreas Ivanschitz, Jan Kovařík a Jan Baránek.

Důkladný rozbor u videa

„Myslím, že důležitý bude vstup do odvety. Po domácím zápase jsme měli video delší, než je obvyklé. Vysvětlili jsme si, kde jsme chybovali, většinou se jednalo o zbytečná individuální zaváhání," líčí záložník Jan Kopic.

„Věřím, že na Kypru budeme hrát mnohem důsledněji. Máme náskok, se kterým můžeme pracovat. Odveta ale bude na horké půdě v Larnace velmi složitá," upozorňuje trenér Pavel Vrba.

Plzeňští si mohou zajistit šestý postup do základní skupiny za posledních sedm let.

„Máme před sebou zápas o všechno. Dobře jsme se připravili, takže věřím, že nebudeme šťastnějším týmem, ale že budeme lepší a dokážeme postoupit," zdůrazňuje Limberský.

Reklama