Hlavní obsah

Výkon špatný, cíl splněn, konejšili se Plzeňští

Larnaka

S výjimkou dvou situací byli fotbalisté Plzně v odvetě play off Evropské ligy na půdě Larnaky odsouzeni k totální defenzivě. Západočeši i přes postupovou radost po bezbrankové remíze na Kypru přiznávali, že výkon měl daleko k ideálu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Plzně Pavel Vrba

Článek

„Jsem rád, za postup, ale ten výkon...," nechával větu nedokončenou plzeňský kapitán a obránce Roman Hubník. „Chtěli jsme se prezentovat jinak. Ale hlavním cílem byl postup, což jsme splnili. Zaobírat se nyní, jakým způsobem jsme do skupiny prošli, nemá smysl," citovala ČTK brankáře Aleše Hrušku, jenž byl klíčovým mužem Plzně.

Pochytal neuvěřitelné množství gólových šancí Larnaky. „Cítil jsem se dobře delší dobu, sednul mi i předzápasový trénink. Když pak člověka trefí první střela, chytá se lépe," zůstával nad věcí Hruška. „Byl naším nejlepším hráčem," říkal trenér Pavel Vrba, který většinou chválou dost šetří. „Aleš nám vychytal nulu, a tudíž jsme v Evropě, čímž je cíl splněn," vyzdvihl rovněž Hubník výkon spoluhráče čarujícího mezi tyčemi.

„Vůbec jsme vpředu neudrželi balón, proto jsme byli pod tak velkým tlakem. Je jasné, že takhle už v Evropě hrát nemůžeme," říkal Hubník. „V útočné fázi jsem z naší strany očekával mnohem účelnější výkon. Ale prakticky jsme se neprosadili," posteskl si trenér Vrba.

Hráči netajili, kolik energie museli při bitvě za místenkou v základní skupině vydat. „Z hlediska fyzické náročnosti šlo asi o nejhorší zápas kariéry," popisoval Hubník. „Tři nebo čtyři kluci ani nemohli dojít do šatny. Vyrovnávali jsme se s podmínkami velice těžko," potvrdil Vrba.

Reklama

Související témata: