Hlavní obsah

Plzeň odletěla do Bukurešti. Pomstít „krádež“ 80 miliónů

Praha

Letecký koridor Praha - Bukurešť mají fotbalisté Plzně zmáknutý. Kurs rumunská metropole nabrali dnes dopoledne potřetí během posledních deseti měsíců. Ve čtvrtek večer (od 21:05, přímý přenos ČT sport) na Národním stadiónu, kde už znají každý drn, rozehrají s FCSB skupinu Evropské ligy. Ve vzduchu visí pomsta Rumunům za srpnové vyřazení z 3. předkola Ligy mistrů, v jehož důsledku přišli Západočeši o prémii 80 miliónů korun.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Plzně Pavel Vrba

Článek

„Dostali jsme šanci na odvetu. Věřím, že se povede," prohlásil před odletem záložník Patrik Hrošovský. „Letíme sice do Bukurešti potřetí, už známe cestu, stadión, všechno. Teď už by bylo dobré tam uhrát dobrý výsledek," burcoval tým.

Koncem července v Bukurešti nadějně rozehráli 3. předkolo Champions League, remíza 2:2 ale nakonec nestačila. FCSB je v odvetě vyprovodil čtyřgólovým výpraskem (1:4). „Máme touhu jim vrátit vyřazení z Ligy mistrů. Rumuni nám celkově nesedí. Mohli bychom to zlomit," neskrýval odhodlání Hrošovský.

Na elitní evropskou klubovou pohárovou soutěž ale musel zapomenout i FCSB. Bukurešťský celek totiž nezvládl souboj se Sportingem Lisabon a byl zařazen jen do hlavní fáze Evropské ligy.

Viktoriáni vůbec mají s rumunskými kluby mizernou bilanci. Před třemi lety je v play off Evropské ligy vyřadila Ploješť (1:1, 1:4), loni na podzim uhráli v hlavní fázi stejné soutěže pouhý bod s Astrou Giurgiu (1:1 a 1:2). A nedávno získali zmíněnou negativní zkušenost se čtvrtečním soupeřem.

„S každým dalším zápasem s Rumuny si říkáme, že to už musíme zlomit. Snad to přijde," přeje si útočník Marek Bakoš. Plzeň se na čtvrteční souboj naladila excelentním vystoupením v Liberci (výhra 3:0), naopak FCSB o víkendu utrpěl první porážku v nové sezóně rumunské ligy (0:1 s Viitorulem).

Ve výpravě Viktorie chybějí zranění Hubník, Pilař, Kovařík a Čermák. A také Krmenčík, který si odpyká zbytek trestu za vyloučení v srpnové domácí odvetě s FCSB (dva zápasy si odseděl v play off s Larnakou). Po příletu na mezinárodní letiště se tým přesune do hotelu v Bukurešti, od 19 hodin Limberského a spol. čeká předzápasový trénink na Národním stadiónu.

Reklama

Související témata: