Hlavní obsah

Bookmakeři vidí český trojlístek jasně. Zlín musí bojovat, Slavia a Plzeň postoupit…

Tři české týmy se ve čtvrtek večer představí v základních skupinách fotbalové Evropské ligy. Zatímco Plzeň a Slavia mají podle bookmakerů velkou šanci na postup a setrvání v soutěži i v jarní části, pro Zlín bude základní skupina strop. Na umístění Plzně na první či druhé příčce skupiny G je aktuálně kurz 1,6:1, na stejné umístění Slavie ve skupině A je kurz 2,2:1, překvapení v podobě postupu Zlína je oceněno kurzem 3,5:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie (zleva) Miroslav Stoch, Tomáš Necid, Simon Deli a Josef Hušbauer na tréninku před úvodním duelem Evropské ligy proti Maccabi Tel Aviv.

Článek

Ve skupině A bude patrně Villarreal nad síly Slavie, naopak mužstva FK Astana a Macabi by sešívaným potíže dělat neměla. Právě Izraelský celek budou slávisté hostit ve čtvrtek a v samotném utkání jsou domácí favorité pro bookmakery (2,07:1) a z 80% i pro samotné sázkaře.

Cesta k úspěchu Viktorie ve skupině G povede přes Lugano a Beer Ševu. Největším oříškem a spolufavoritem skupiny jsou Západočechům dobře známí z FCSB, kteří je letos „vyndali" z Ligy mistrů. První duel hraje Plzeň právě v Bukurešti. Favoritem utkání jsou domácí (2,14:1), na remízu se sází v poměru 3,4:1 a na Vrbovu družinu 3,55:1. Výhra FCSB se objevuje na 70% tiketů, zatímco Viktoria zhruba na 15%.

„Pánové z UEFA tahali z klobouku českým klubům jednoho neatraktivního, ale nepříjemného soupeře za druhým a zejména v Edenu si mohou drbat hlavu, že na Real se nejede, nebo že Borussia nedorazí. Místo toho se musí potácet po Asii a i když, jak jsme se přesvědčili, 'slabých klubů už nikde kolem není', postupová ambice je v případě Slavie a stejně tak Plzně povinností. Zlín je v trochu jiné pozici a každý bod do tabulky i koeficientu by byl k nezaplacení," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Šerif Tiraspol je ve skupině F pro Zlín patrně nejhratelnější soupeř, což se odráží i na faktu, že v prvním duelu na nedomácím stadiónu v Olomouci jsou podle bookmakerů Valaši favorité v kurzu 2,22:1. Sázkaři se ale z 60% přiklánějí k Tiraspolu.

Slavii v rozletu stále brzdí jakási neviditelná síla

A jak vyhlídky českých klubů vidí sázkařská konkurence? Slavia měla ambice na Ligu mistrů a bude tak doma proti Maccabi, které na cestě do skupiny přešlo přes Panionis Atény a rakouský Altach, favoritem. Kurz na její vítězství je však kolem 2:1. Bookmakeři tedy vidí možné komplikace. „Slavii v rozletu stále brzdí jakási neviditelná síla. Očekávání mužstvo zatím nenaplnilo. Navíc Maccabi na hřištích evropských soupeřů pokaždé loupilo," říká Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Možná trochu překvapivě je mírným favoritem také Zlín v kurzu 2,21:1, který hostí nevyzpytatelný Šerif Tiraspol, který dokázal vyřadit Legii Varšava a jen těsně padl s účastníkem Ligy mistrů FK Karabach. „Zlín požene nováčkovské nadšení i extrémní motivace ukázat se a v premiéře jej dovedou za vítězstvím," věří bookmaker.

Radost z úvodního utkání ve skupině nemá Plzeň, neboť opět narazí na Bukurešť, se kterou vypadla ze hry o Ligu mistrů. Favoritem budou domácí. Kurz na výhru Plzně má hodnotu 3,67:1. „Papírově je to dané, jinak kurzy ani být nemohou. Na druhou stranu má Plzeň jistotu skupiny, v lize vládne, může hrát bez nervů a ideální možnost FCSB vrátit vyřazení i s úroky," komentuje třetího českého zástupce Urbanec.

Reklama

Související témata: