Hlavní obsah

Dny pravdy jsou tady, ví Zmrhal, stejně jako Šilhavý. Dnes čeká Slavii Maccabi, v neděli derby se Spartou

Praha

Čekají je těžké dny. Možná dokonce dny pravdy, protože fotbalová Slavia bude muset během tří dnů zvládnout dva těžké zápasy. Dnešní úvodní duel Evropské ligy s izraelským Maccabi Tel Aviv, v neděli pak ligové derby se Spartou, v němž jí půjde o vítězství a udržení kontaktu s unikajícím plzeňským leaderem.

Jaromír Zmrhal o náročném programu SlavieVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„A to všechno jen se dvěma dny, které budeme mít na odpočinek, regeneraci a přípravu na Spartu," připomíná slávistický kouč Jaroslav Šilhavý. „Nebude to jednoduché, času bude málo," povzdechne si.

„Ať Maccabi nebo Sparta, důležité jsou oba zápasy. Chtěli jsme do Evropské ligy a jsme v ní, i když nejdřív jsme samozřejmě toužili po Lize mistrů. Nepovedlo se to, ale i na Evropskou ligu jsme v kabině natěšení," netají Jaromír Zmrhal a ví jedno.

Utkání Slavia Praha - Maccabi Tel Aviv se hraje dnes od 19 hodin v Edenu, řídí ho Rakušan Schörgenhoffer, přímý přenos vysílá Nova Sport 1, on-line reportáž můžete sledovat na www.sport.cz

„Jestliže chceme bojovat o druhé místo ve skupině za Villarrealem, musíme dnes vyhrát, jestliže chceme držet kontakt s Plzní, musíme porazit Spartu," uvědomuje si moc dobře, že dny pravdy nastávají.

„Teď ale myslíme na Izraelce. Bude to pro nás další velká zkušenost. Musíme dát do zápasu s Maccabi všechno, protože začátek je vždy důležitý. Hlavní bude proměňovat šance, což se nám v minulých zápasech tolik nedařilo. Kdyby se nám povedlo vyhrát, určitě by nám to do dalších zápasů zvedlo sebevědomí, " připomíná Zmrhal, že už v neděli čeká na jeho tým klání se Spartou. Moc důležité, protože v něm nejde jen o rivalitu a o to, kdo bude mít navrch, ale i o udržení kontaktu s vedoucí Plzní. Na tu už totiž ztrácí mistrovská Slavia šest bodů.

„Dva dny mezi utkáním, s Maccabi a zápasem se Spartou sice není příliš dlouhá doba, ale času, abychom hned přehodili výhybku na derby, bude dost," ujišťuje Zmrhal.

Slávistický trenér pochopitelně spoléhá na široký hráčský kádr, do kterého už se vrátil i zraněný Simon Deli absentující v posledních pěti zápasech a v němž tudíž chybí jen Portugalec Danny a Slovák Švento.

„I proto počítám s tím, že zátěž rozložím mezi víc hráčů," avizuje Šilhavý, že po konfrontaci s Maccabi dojde v sestavě k rošádě. Otázkou je, zda uzdraveného Deliho pošle do spolehlivě fungující obrany už dnes nebo počká na derby. „Rozhodne jeho zdravotní stav a připravenost. O fungování obrany strach nemám, protože Simon v minulosti ukázal, že je velice kvalitním hráčem."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články