Hlavní obsah

Slavia - Maccabi Tel Aviv 1:0Vítej doma, kanonýre! Navrátilec Necid zařídil sešívaným vítězný comeback do Evropy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Necid 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Sešívaní se po osmi letech vrátili do skupinové fáze Evropské ligy vítězně. Fotbalisté pražské Slavie v úvodním utkání skupiny A doma v Edenu porazili Maccabi Tel Aviv 1:0. O jediný gól zápasu se postaral navrátilec Tomáš Necid, který tak udeřil hned ve druhém soutěžním utkání po příchodu na hostování. Slávisté se tak i se silně kombinovanou sestavou naladili na nedělní derby se Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Je to tam! Tomáš Necid ze Slavie se raduje ze svého gólu proti Maccabi. Ostatní spoluhráči mu běží pogratulovat.

Článek
Fotogalerie

Vše pro derby! Kouč Šilhavý sestavou hodně překvapil. Při pohledu na základní jedenáctku fanoušci Slavie hned měli jasno. Už v neděli přijede do Edenu rivalská Sparta - a ligové derby dostalo při rozdělení kádru přednost. Jen na lavičce tak zůstali Laštůvka, Hušbauer, Ngadeu, Bořil či Škoda. Naopak do branky se poprvé v sezóně postavil Kovář, před ním hráli Sobol, Hromada, Sýkora či Necid.

O první vzrušení se v 11. minutě postaral Stoch. Slovenský záložník zachytil rozehrávku soupeře a ze středového kruhu se pokusil přehodit brankáře. Nemířil přesně, nicméně jeho počin byl předzvěstí prvního gólu. Hned o minutu později levý bek Sobol poslal do šestnáctky skákavý centr, který si našel navrátilec Necid a v pokleku poslal hlavou míč o tyč do sítě.

Host z tureckého Bursasporu se doma v Edenu trefil poprvé od května 2014, kdy jedním gólem přispěl k ligové výhře 3:0 nad Příbramí.

Sešívaní byli při chuti a druhou branku mohl hned přidat Souček, jenže z ideální parkety napálil míč jen do brankáře Rajkoviče. Později se nabízela repríza gólové akce, jenže Necid tentokrát po Sobolově centru branku minul.

Slavia měla navrch, ale jednobrankový náskok nenarůstal. Tím spíše, že třeba Zmrhal po přestávce ve velké šanci branku minul. Žádný div, že soupeř vycítil šanci a tutovku Kjartanssona musel v 60. minutě za překonaným brankářem Kovářem uhasit až stoper Deli.

Eden pak díky Necidovi propukl v jásot i podruhé, jeho další gól hlavou ovšem tentokrát kvůli ofsajdu platit nemohl. Nicméně jediná branka Slavii ke štěstí stačila. Díky ní si účet ve skupině A otevřela vstupním tříbodovým ziskem.

Evropská liga - 1. kolo skupiny A:
Slavia Praha - Maccabi Tel Aviv 1:0 (1:0)
Branka: 12. Necid. Rozhodčí: Schörgenhofer - Gutschi, Riedel (všichni Rak.). ŽK: Stoch - Babin, Yeini. Diváci: 13 035.
Slavia: Kovář - Frydrych, Jugas, Deli, Sobol - Souček, Hromada (81. Ngadeu) - Sýkora (63. Hušbauer), Stoch, Zmrhal (66. Van Buren) - Necid. Trenér: Šilhavý.
Maccabi: Rajkovič - Babin (72. Rikan), Ben Haim, Filipenko (66. Blackman) - Yeini, Sušič, Battocchio, Davidzada - Micha (80. Atzili), Kjartansson, Atar. Trenér: Cruyff.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen