Hlavní obsah

Byl to úplně jiný level, přiznal po remíze s moldavským mistrem zlínský Vukadinovič

Olomouc

Mohl se stát zlínským hrdinou. Srbský fotbalista Vukadin Vukadinovič byl ze zlínského týmu v premiéře v Evropské lize proti moldavskému Tiraspolu nejblíže gólu. Po přihrávce bosenského spoluhráče Mehanoviče sice v 70. minutě donutil chorvatského gólmana Mikuliče jít k zemi, míč do branky ale neprocedil. „Byla to stoprocentní šance. Rychle jsem se ještě díval, jestli někdo nenabíhá před branku, že by to strčil do prázdné, ale nikdo tam bohužel nebyl, tak jsem vystřelil,“ litoval zlínský rychlík. Hosté měli šancí znatelně více, ani jim se ale v zakončení úplně nevedlo, a tak skončil zlínský návrat do na evropskou scénu po 47 letech bezbrankovou remízou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zlínský Vukadin Vukadinovič v utkání Evropské ligy s Tiraspolem.

Článek
Fotogalerie

Jak byste zhodnotil zlínské představení v Evropské lize proti moldavskému Tiraspolu?

Prvních patnáct minut jsme se hledali, byli jsme znatelně nervózní. Ale bylo to dáno i tím, že soupeř byl výborný. Je to mnohem rychlejší než v první lize. Po těch prvních patnácti minutách ten jejich tlak ale opadl a začali jsme být odvážnější. Škoda, že jsme nějaké brejky nedotáhli.

Největší šanci Zlína jste měl vy. Ze strany jste střílel na zadní tyč, ale gólman byl pohotový. Co tomu chybělo?

Jen ten gól. Z mého pohledu to byla stoprocentní šance a mrzí mne to. Rychle jsem se díval, jestli tam někdo před branku nenabíhá, že bych to strčil do prázdné, ale bohužel tam nikdo nebyl, tak jsem vystřelil.

Museli jste se v úvodních minutách nějak uklidňovat? Pro mnohé z vás to byla premiéra v evropském poháru vůbec.

Určitě ano. Petr Jiráček, který už něco v Evropě odehrál a je z nás jasně nejzkušenější, na nás neustále mluvil a povzbuzoval nás. Ten fotbal byl daleko rychlejší, než na co jsme zvyklí z ligy. Úplně jiný level. Když jsme soupeře nechali hrát a zalezli jsme, tak jsme byli pořád pod tlakem a běhali jsme bez balónu. Nemůžeme hrát bojácně, musíme být odvážní a tlačit se dopředu.

Bylo znát, že zlínský tým se tvoří za pochodu?

Přišlo spousta kvalitních, ale nových hráčů a pořád je to brzy na to, abychom byli sehraní. Některé věci ještě neděláme automaticky, ale je před námi spousta zápasů, takže si myslím, že si to rychle sedne. Každý zápas bude lepší.

Je pro vás ten bod zisk, nebo ztráta?

Chtěli jsme vyhrát, ale osobně musím říct, že po prvních minutách jsem nečekal, že bychom mohli ten bod mít. Dobře se pohybovali, byli technicky velmi vyspělí a dvakrát nebo i třikrát nás podržel Standa Dostál. Bylo znát, že ten tým je dlouho pospolu, každý rok hraje evropské poháry. Ten bod bereme.

Druhý poločas začali možná třemi vyloženými šancemi, čím to bylo?

Propadli jsme po autovém vhazování úplně zbytečně a z toho ty jejich šance pramenily. Nesmíme se nechat takto obehrát. Dali si to a hráč šel na Standu úplně sám. Musíme našemu gólmanovi poděkovat, protože nás několikrát výborně podržel. Byl to ale dobrý zápas a pro nás velké zkušenosti.

Soupeř přiletěl až ve čtvrtek, neříkali jste si, že by to mohla být vaše výhoda?

Trenér nám to říkal a posledních dvacet minut už to tak i vypadalo. Více jsme se dostávali před jejich branku. Náznaky šancí jsme měli a o to nám i šlo. Zkusit nedostat gól a střídáním naši hru oživit a naopak nějaký gól dát a vyhrát.

Jak moc vaši hru ovlivnil fakt, že nemůžete hrát doma ve Zlíně?

Fanoušků přišlo hodně, za to jim musíme poděkovat. Ale je opravdu škoda, že se nehraje ve Zlíně, protože by bylo určitě vyprodáno a to by byl možná náš dvanáctý hráč. Ale na Olomouc máme krásné vzpomínky, vyhráli jsme tady pohár. Není to od Zlína daleko. Musíme to brát tak, jak to je.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články