Hlavní obsah

Bod bereme, shodli se fotbalisté Zlína po premiéře v Evropské lize

Olomouc

V závěru zápasu sice měli fotbalisté Zlína ve své premiéře ve skupině F Evropské ligy proti moldavskému Šeriffu Tiraspol převahu, ale vzhledem k vývoji střetnutí byli nakonec v dešti s bezbrankovou remízou v olomouckém azylu spokojeni. Moravskému klubu vynesla kolem tří miliónů korun.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Zlína se zdraví po utkání s fanoušky.

Článek
Fotogalerie

„Bodík bereme, odpovídal průběhu utkání," mínil kapitán ševců Petr Jiráček. „Nám bohužel nevyšly začátky obou poločasů, ale naštěstí jsme soupeřův tlak přežili. I my jsme občas zahrozili, avšak žádnou z několika nadějných akcí jsme nedotáhli do gólového konce," mrzelo zkušeného záložníka.

Ocenil technickou zdatnost a rychlost fotbalistů patnáctinásobného moldavského šampióna. „Bylo vidět, že jim balón vůbec nepřekážel. V některých dovednostech jsme za nimi zaostávali, museli jsme to vynahradit enormní bojovností. Zápasy v evropském poháru bereme tak trochu za odměnu, každého bodíku si považujeme," tvrdil.

Kvality Tiraspolu ocenil i záložník Vukadin Vukadinovič, který si po návratu ze Sparty hned vybojoval místo v základní sestavě Zlína. „Bylo vidět, že proti nám stál mimořádně kvalitní soupeř, který toho má v Evropě už hodně za sebou. Občas nás docela točili, je strašně dobře, že nás podržel gólman Dostál. Bod je nakonec pro nás dobrý," měl i on jasno.

Zlíňští hráči složili poklonu fanouškům

Vukadinovič i naprostá většina dalších zlínských fotbalistů nastoupili v tak důležitém duelu vůbec poprvé v kariéře. „Petr Jiráček, který je z nás jednoznačně nejzkušenější, na nás musel hodně mluvit a uklidňovat. Zpočátku jsme byli dost nervózní. Bylo to mnohem rychlejší než v české lize, ale postupně jsme tempu přivykli. Škoda jen, že se nám v závěru, kdy jsme už byli lepší, nepodařilo vstřelit vítězný gól. Mohli jsme odjíždět domů ještě spokojenější," zasnil se.

Trenér Moravanů Bohumil Páník označil plichtu za vydřenou. „Úvodních deset minut nás Šeriff skoro nepustil k míči, bylo to zpočátku takové školení. Postupně jsme se do hry dostali, ale když už se zdálo, že se dostáváme do šance, pokazili jsme většinou akci ještě zbytečnou přihrávkou. Tiraspol předvedl dynamický fotbal, my se naopak po řadě letních změn v kádru učíme za pochodu. Kluci nabrali cenné zkušenosti, příště už budou vědět, co je čeká. Vytvořili jsme si jen dvě větší šance, kdybychom nakonec vyhráli, asi by to nebylo úplně spravedlivé," uznal.

Hlediště Androva stadiónu nebylo ani zdaleka plné, ale zlínský hrdina střetnutí, brankář Stanislav Dostál, si atmosféru pochvaloval. „Ti fanoušci, kteří na Hanou ze Zlína přijeli, povzbuzovali skvěle. Je obdivuhodné, že v dešti vytáhli pláštěnky a neváhali dorazit," složil divákům poklonu.

Reklama

Související témata: