Hlavní obsah

V Evropě se Plzni nedaří. Tady se za chyby tvrdě platí, litují viktoriáni

Bukurešť

Čísla mluví jasně. Fotbalová Plzeň na evropské scéně nezáří, z posledních dvaceti zápasů vyhrála pouze dvakrát. S Austrií Vídeň a nedávno s Larnakou. Jinak dosáhla maximálně na remízu. Naposledy ve čtvrtek večer podlehla v Bukurešti v úvodním duelu skupiny Evropské ligy 0:3 FCSB.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Fotbalisté Viktorie Plzeň Jakub Řezníček a Patrik Hrošovský po prvním inkasovaném gólu.

Článek
Fotogalerie

„Prohráli jsme o tři góly, ale hra nebyla tak špatná. Myslím, že jsme měli dobré pasáže, dařilo se nám držet balón. Bohužel jsme udělali chyby, které soupeř potrestal," řekl po utkání záložník Patrik Hrošovský.

Uhodil hřebíček na hlavičku. Zatímco v tuzemské nejvyšší soutěži soupeři potrestají sotva každé třetí zaváhání, na úrovni Evropské ligy je procentuální úspěšnost mnohem vyšší. Bývalá Steaua, která disponuje hvězdami Budescem a Alibecem, to jen potvrdila. Ze čtyř střel na bránu vytěžila tři góly.

„Není to česká liga, v Evropě se za chyby tvrdě platí. V příštích zápasech si musíme počínat zodpovědněji," uvedl stoper Tomáš Hájek. „Výhry nám v pohárech chybí. V několika předchozích utkáních jsme jim byli blízko, ale nedokázali jsme je udržet. I vinou hloupých gólů. I v Bukurešti jsme takové dostali. Nejprve penalta, i ta druhá branka byla laciná. Jen tak míč kopli za obranu a my z toho dostali gól," litoval Hrošovský.

Po přestávce hosté skulinky v obraně domácích, kteří se díky dvoubrankovému náskoku stáhli do defenzivy, hledali marně. „Bylo to složité. Takhle zkušený tým, když vede 2:0, se postaví dozadu, hraje do brejků a už nás tam nepustí," povzdechl si Hrošovský. „Šance na postup ze skupiny je ale pořád velká, máme přece před sebou ještě pět zápasů," neztrácí víru slovenský záložník.

Reklama

Související témata: