Hlavní obsah

Paradoxně nejlepší výkon, ale nejhorší výsledek, povzdechl si Vrba po prohře v Bukurešti

Bukurešť

Přáli si pomstu za vyřazení z Ligy mistrů. Jenže k ní měli fotbalisté Plzně ve čtvrtek večer v Bukurešti pořádně daleko. Třetí střet s FCSB během měsíce a půl pro ně dopadl úplně nejhůř, na Národním stadiónu utrpěli v rámci skupiny G Evropské ligy porážku 0:3 (ve 3. předkole Champions League s Rumuny uhráli remízu 2:2, doma padli 1:4). „Co se týká fotbalovosti, herní projev byl teď ze všech tří zápasů podle mého názoru nejlepší. Ale výsledek je bohužel nejhorší,“ povzdechl si trenér Pavel Vrba.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba při zápase s FCSB.

Článek
Fotogalerie

Klíčové momenty utkání se vešly do dvou minut. Petržela neproměnil tutovku, domácí vzápětí zahrávali pokutový kop. Budescu se nezmýlil a FCSB byl na koni. „Tyto dva momenty utkání zásadně ovlivnily. Bukurešť otočila zápas na svoji stranu," litoval Vrba.

Když se jej na tiskové konferenci jeden z rumunských žurnalistů zeptal, jestli stejně jako on považuje penaltu za dárek od rozhodčího pro FCSB, byl stručný. „K pokutovému kopu a k rozhodčímu se vyjadřovat nemůžu, a ani to neudělám. To mohou okomentovat novináři," pravil kouč Viktorie.

Jaký byl podle něj zásadní důvod porážky na Národním stadiónu? „Domácí vyhráli hlavně kvůli tomu, že proměnili dvě standardní situace a byli důraznější v osobních soubojích. Proto je jejich vítězství takové, jaké je," reagoval Vrba.

Při vědomí dvoubrankového náskoku se po přestávce domácí stáhli do obrany, do kterého viktoriáni bušili bez úspěchu. Kromě šance Petržely si žádnou další nevytvořili. „Soupeř se chytře stáhl, ve druhém poločase si už vývoj zápasu pohlídal. Navíc nás potrestal z další standardky," pověděl Vrba.

Jeho mužstvo má pět zápasů ve skupině na to, aby výsledek z Bukurešti napravilo. Hned za 14 dnů přivítá v Doosan Aréně Beerševu, vzhledem k triumfu izraelského celku nad Luganem bude pro Viktorii veledůležité uspět. „Věřím, že porážku z Bukurešti napravíme," doufá Vrba.

Reklama

Související témata: