Hlavní obsah

Odčiníme tříbrankový výprask, slibuje kanonýr Plzně, který si odpykal flastr za úder loktem

Plzeň

Nejproduktivnější muž Viktorie Plzeň se vrací do sestavy pro evropské poháry. Útočník Michael Krmenčík si odpykal třízápasový trest za vyloučení v odvetě 3. předkola Ligy mistrů. A těší se na čtvrteční konfrontaci Západočechů v druhém pokračování skupiny G Evropské ligy, v němž Plzeň hostí izraelskou Beer Ševu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Střelec Plzně Michael Krmenčík.

Článek

„Trest za blbost, kterou jsem udělal, jsem si odpykal. Jsem děsně nažhavený," připomínal Krmenčík okamžik z 88. minuty domácího duelu s FCS Bukurešť, kdy se v souboji loktem ohnal po Marku Momčilovičovi a byl vyloučen.

Až na rudý okamžik prožívá Krmenčík snový start do sezóny. Skóroval v obou duelech 3. předkola Ligy mistrů, šest zásahů do černého si připsal v tuzemské nejvyšší soutěži, kde se prosadil v posledních čtyřech zápasech v řadě. A doufá, že bilanci vylepší při prvním startu v Evropské lize.

Odčiní výprask?

„Nastoupíme doma a chceme zvítězit, abychom fanouškům dokázali, že umíme hrát i Evropu," přemítal čtyřiadvacetiletý Krmenčík v připomínce skutečnosti, že Západočeši při vstupu do skupiny podlehli 0:3 FCS Bukurešť, která klub vyřadila i v 3. předkole Ligy mistrů.

Beer Ševa v minulé sezóně hrála ve skupině s pražskou Spartou, které dvakrát prohrála a nedokázal jí vstřelit gól. Ve srovnání se Západočechy však Izraelci do skupiny vstoupili vítězně, když doma porazili Lugano 2:1.

„Nemyslím, že půjde o klíčový zápas. Následně nás ve skupině budou čekat ještě čtyři další utkání, v nichž bude ve hře dost bodů. Navíc hrajeme prvně doma. Ale uvědomujeme si důležitost duelu pro další vývoj skupiny," prohlásil Krmenčík.

Reklama

Související témata: