Hlavní obsah

Kazaši vyzvídali: radí vám pan Beránek, jak na Astanu? Už je to úplně jiný tým, ví Šilhavý

Astana

Pomůže vám pan Beránek s taktickou přípravou na Astanu? Kouč Slavie Jaroslav Šilhavý se nad dotazem kazašského novináře, který mu položil na středeční tiskové konferenci, lehce pousmál. „S Mirkem jsem velcí kamarádi, o Astaně jsme se bavili hned po losu," řekl Šilhavý, který dnes večer povede červenobílé proti úřadujícímu kazašskému mistrovi v Evropské lize.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér fotbalové Slavie Jaroslav Šilhavý udílí pokyny.

Článek
Fotogalerie

Miroslav Beránek, nynější šéftrenér dorostu Slavie, má v Kazachstánu velké jméno. Před lety vedl zdejší reprezentaci, v ročníku 2012/2013 zároveň s ní i Astanu. Do kazašské metropole pochopitelně přicestoval s červenobílými. Jenže...„Už je to nějaký pátek, co tu trénoval. Dneska má Astana úplně jiný tým," naznačil jasně Šilhavý, že bude vycházet z posledních zápasů Kazachů.

Například z domácího duelu s Celtikem Glasgow v předkole Ligy mistrů, ve kterém silné Skoty porazili 4:3. Anebo z úvodního vystoupení ve skupině na půdě Villarrealu (prohra 1:3).

Kazaši mají více zkušeností

„Astana doma vyhrává, včetně utkání s Celtikem. Na Villarrealu, který považuji za favorita skupiny, odehrála vyrovnaný zápas. Vytvářela si šance, nepůsobila rozhodně jako outsider," podotkl kouč Slavie.

Zatímco Astana se v posledních letech na evropské scéně objevuje pravidelně, sešívaní se do hlavní fáze některého z evropských pohárů dostali po osmi letech. „Soupeř má mnohem víc zkušeností než naše mužstvo. Má velice rychlý přechod dopředu, je silný v kombinaci," uvedl Šilhavý, který by se Slavií rád zlomil nepříznivou sérii.

Venku v Evropě vyhrála naposledy před deseti lety (nad Ajaxem). Jenže Astana v pohárech ve své aréně drží 15zápasovou neporazitelnost. V ročníku 2015/2016 v Lize mistrů doma dokonce remizovala s Atlétikem Madrid, Benfikou Lisabon i s Galatasaray Istanbul.

„Chceme vždycky vyhrát, pochopitelně i ve čtvrtek. Vnímáme sílu soupeře, i výsledky, které hovoří o kvalitě Astany. Strach ale určitě nemáme, pokusíme se ji porazit," dodal Šilhavý. Povede se to Slavii?

Reklama

Související témata: