Hlavní obsah

Bál jsem se, abychom jich nedostali osm, přiznal zlínský stoper Bačo

Fotbalisté Zlína prohrávali v 17. minutě ve čtvrtek večer v Moskvě už 0:3, všechny góly jim dal Manuel Fernandes. I když pak měli hosté většinu zápasu převahu, protože domácí přepnuli na nižší rychlostní stupeň, gól nedali a ve skupině F Evropské ligy nepřidali žádný bod.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Lukáš Železník (vlevo) v tvrdém souboji s Dmitrijem Tarasovem.

Článek

Hodně frustrovaný byl po utkání stoper Ondřej Bačo. Pokutový kop už v první minutě poté, co Gajič trefil kopačkou do obličeje Alexeje Mirančuka. „Nechali jsme projít hráče za naši obranu. Byla to hodně přísná penalta, ale sudí ji pískl. My jsme měli z domácích v úvodu zbytečně velký respekt, dostali jsme brzy tři góly. Horší to být ani nemohlo," řekl v rozhovoru pro ČT sport, a přiznal: „Po těch třech gólech se mi honilo hlavou ledacos, třeba, že jich můžeme dostat i osm... Ale zbytek zápasu jsme zvládli se ctí. Teď musíme zvednout hlavy a připravit se na další zápas."

Smutný byl i Daniel Holzer, který v utkání trefil tyč a jednu šanci zahodil. „Řekli jsme si, že musíme dobře vstoupit do utkání. Stal se ale opak, už v desáté minutě jsme prohrávali 0:2. To se pak hraje hodně těžko. Bohužel jsme včas nedoráželi hráče soupeře. Fernandes svoje šance uklízel v pohodě do brány. My jsme ty svoje nedali. Nevím, jestli to byl malý nedůraz, nebo naše špatná kvalita v koncovce," krčil rameny obránce Zlína.

Kouč Fastavu Bohumil Páník bral porážku s nadhledem sobě vlastním. „Dali jsme se na studium vysoké školy. Jsme žáci, máme právo na chyby, jimiž se učíme. V úvodních sedmnácti minutách jsme jich udělali hodně, dvě byly individuální a naprosto zbytečné. Soupeř ukázal svoji kvalitu a potrestal je. Pro nás to byl užitečný zápas, protože jsme viděli, že to, co v domácí lize lze napravit, v té Evropské už ne. Měli jsme sice sami nějaké šance, ale neproměnili jsme je. V tom je ten rozdíl kvality hráčů. Kdyby je ti naši proměňovali, nebyli by ve Zlíně."

První hattrick Fernandese

Jednatřicetiletý záložník Lokomotivu a portugalské reprezentace Manuel Fernandes se stal hrdinou čtvrtečního zápasu mezi druhou a sedmnáctou minutou, v nichž završil hattrick. Nejprve se trefil z pokutového kopu, další dva přidal po přihrávkách spoluhráčů. „Nejsem typický střelec, tohle je můj první hattrick v kariéře, o to větší mám radost," přiznal v rozhovoru pro ČT sport.

Podle něho souboj se Zlínem nebyl úplně jednoduchý, jak napovídá jednoznačný výsledek. „Soupeř mohl kdykoliv snížit a utkání zdramatizovat. Důležitý byl hned ten první gól, který přišel brzy a dal nám klid. Pro nás je důležité, že jsme v tomto utkání získali tři body," dodal Fernandes.

Reklama

Související témata: