Hlavní obsah

Plzeňskou mašinu roztáčejí i muži z lavičky. Jsme nesmírně silní, libuje si Vrba

Plzeň

Jízda, která nekončí. Jenom bukurešťská Steaua (nově FCSB) si v aktuální sezóně dokázala vyšlápnout na fotbalisty Plzně. Dokonce dvakrát. Jinak Viktoria šlape. V domácí soutěži ještě neztratila ni bod. A v Evropské lize udělala výhrou 3:1 nad izraelským mistrem Hapoel Beer Ševa důležitý krok k postupu do jarní části. „Náš kádr je nesmírně silný,“ libuje si trenér Pavel Vrba.

Plzeň slaví vítězství v Evropské lizeVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Tomáš Pekhart o prohře Hapoelu Beer Ševa v Plzni

Plzeňská mašina šlape na plné obrátky. A roztáčejí ji i muži z lavičky. Čtvrteční duel byl názorným příkladem. Odepisovaný Andreas Ivanschitz vůbec poprvé v sezóně naskočil do soutěžního zápasu. A po dvou minutách na hřišti nahrál na Kopicův vítězný gól.

„Věřili jsme v schopnosti, které má. Je součástí týmu, tak proč by nemohl nastoupit. Šel na hřiště a pomohl nám," říká bez dalších podrobností kouč Pavel Vrba.

Trefou byli i další náhradníci. Zeman nahrál na třetí gól Bakošovi. „Nejde ani tak o šťastnou ruku. Hlavně mě těší, že náš kádr je nesmírně silný - a to jsou ještě tři hráči zranění. Kteříkoliv střídající hráči jsou schopní vnést na hřiště patřičnou kvalitu," zdůrazňuje Vrba.

Na mušce teď mají Lugano

Situace ve skupině G se po dvou kolech vyvíjí podle očekávání. Vede FCSB s plným počtem šesti bodů. Plzeň a Beer Ševa mají po třech, Lugano žádný. A právě poslední tým švýcarské ligy bude v následujících dvou zápasech soupeřem Viktorie. Na jeho úkor může udělat zásadní krok k postupu.

„Nejsem kouzelník, abych viděl, jak se skupina bude dál vyvíjet. Ale asi je dobře, že Steaua vyhrála v Luganu. My porazili Beer Ševu o dva góly, což se může ukázat jako výhoda, pokud při rovnosti bodů budou rozhodovat vzájemná utkání," poukazuje Vrba.

Reklama

Související témata: