Hlavní obsah

Sešívaní vytrvalci rozjeli sedmiboj, v jehož cílové rovince vpadnou do Plzně

Přímý souboj o první místo ve skupině Evropské ligy. A také druhý díl náročného sedmiboje, který musejí během tří týdnů zvládnout. Takový je pro fotbalisty pražské Slavie čtvrteční duel na půdě španělského Villarrealu, k němuž ve středu dopoledne odlétají. Během náročné šňůry potřebují nejen hrnout body, ale také rozložit síly. Před reprezentační pauzou je totiž čeká bitva z nejdůležitějších, vrchol ligového podzimu v Plzni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie oslavují gól na 1:0 proti Maccabi Tel Aviv.

Článek

Tak jen pro pořádek. Mezi dvěma reprezentačními přestávkami sehrají slávisté sedm zápasů během 23 dnů. V sobotu sérii začali v Karviné, kde na podzim poprvé zvítězili venku (2:0). Teď mají před sebou dva duely s Villarrealem, domácí pohár v Jihlavě a samozřejmě tři ligová kola - se šlágrem v Plzni na závěr.

„Pro nás velmi náročný program. Věřím, že budeme zdraví. A jsem rád, že jsme těžkou sérii zápasů odstartovali vítězně," říká trenér Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní mezi reprezentačními přestávkami:
Sobota 14. říjnaKarviná - Slavia 0:2Liga
Čtvrtek 19. říjnaVillarreal - SlaviaEL
Neděle 22. říjnaSlavia - LiberecLiga
Středa 25. říjnaJihlava - SlaviaMOL Cup
Neděle 29. říjnaSlovácko - SlaviaLiga
Čtvrtek 2. listopaduSlavia - VillarrealEL
Neděle 5. listopaduPlzeň - SlaviaLiga

V Karviné zůstal jen na lavičce lehce zraněný brankář Jan Laštůvka, s týmem vůbec nepřijeli Jaromír Zmrhal a Michael Ngadeu, doma zůstali také předem avizovaní Muris Mešanovič a Dušan Švento. "Uzdravil se z nich jen Zmrhal, který s námi letí. Laštůvka bude připraven nastoupit," poukazuje kouč před odletem.

Naopak čtvrt hodiny před koncem již v Karviné nastoupil Danny, který prakticky od začátku sezóny trpěl svalovými problémy.

„Pauzíroval dost, ale posledních asi čtrnáct dní s námi trénuje naplno, nic ho neomezuje," kvituje Šilhavý.

„Čeká nás teď těžká šňůra v krátkém sledu, budeme potřebovat všechny hráče," poukazuje kouč.

Zápas ve Španělsku je pro sešívané přímým soubojem o první příčku ve skupině. "Ve dvou zápasech proti Villarrealu můžeme jen získat, každý bod by byl skvělý. Vzhledem k postupu však budou stěžejní spíš utkání na Maccabi a s Astanou," tuší záložník Jan Sýkora.

"Včetně přípravy jsme v poslední době narazili na několik kvalitních evropských týmů. Villarreal z nich ale bude nejsilnější," očekává Šilhavý.

Utkání Villarreal - Slavia se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line přenos můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: