Hlavní obsah

Rád na Lucern vzpomínám, ale přijeli jsme hlavně zlomit prokletí, ujišťuje Zeman před bitvou s Luganem

Lucern

Plzeňský záložník Martin Zeman se vrátil na skok „domů.“ Sezónu 2015/16 odehrál za švýcarský Sion, odkud pak zamířil do Plzně, takže prostředí zná velmi dobře. „Je to hezká země, ale my jsme přijeli do války, budeme bojovat o body do Evropské ligy,“ odmítl osmadvacetiletý záložník, že by si oživoval vzpomínky a kochal se krásami alpské země.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Martin Zeman.

Článek

Na Lucern, kde se bude čtvrteční duel mezi Luganem a Plzní hrát, ale rád vzpomene... „Hrál jsem tam svůj první zápas ve švýcarské nejvyšší soutěži, takže vzpomínky jsou příjemné," usmíval se. „Hrál jsem několik zápasů i proti Luganu, ale jak jsem se zběžně díval, ze základní sestavy zbyli jeden dva hráči, proti kterým jsem hrál. Hodně se jejich tým změnil," dodal. „Ve Švýcarsku jsou tři top kluby - Basilej, Young Boys Bern a teď FC Curych, ještě se k nim blíží Grasshoppers. Ti ostatní bojují až za nimi," nabídl svůj pohled na švýcarskou nejvyšší soutěž.

Vrba své svěřence drží při zemi

Viktoria už dva roky nevyhrála v evropských pohárech zápas na hřišti soupeře. Dlouhých jedenáct utkání. „My chceme vyhrát každý zápas. Tahle bilance je nepříjemná, mrzí nás, ale nesvazuje. Náš cíl stále platí. My chceme navázat i tady na naši aktuální formu, kterou máme v lize. Doufám, že zápas zvládneme, prokletí zlomíme a přivezeme tři body. Po nedělní výhře na Spartě jsme dobře naladění, všechno se nám dělá lépe, hodně nás to baví. Ale žádná přehnaná euforie nepanuje, trenér Vrba nás drží pěkně při zemi," zdůraznil Martin Zeman.

I když je Lugano na posledním místě tabulky a hodně se mu nedaří, Zeman nečeká snadnou záležitost. „Nebude to jednoduché, čekáme hodně houževnatého soupeře. To, že jsou poslední ještě nemusí znamenat, že nemají svoji kvalitu. Určitě je nepodceníme. My hrajeme venku, ale oni vlastně také, protože na svém stadiónu evropské poháry hrát nemohou. Myslím si, že to bude otevřený zápas," konstatoval.

Reklama

Související témata: