Hlavní obsah

Plzeňský mág Vrba chystá změny. Stoper Hubník je už připravený

Lucern

„Super, alespoň jeden," pravil s úsměvem trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba, že kromě desítky českých žurnalistů přišel na předzápasovou tiskovou konferenci jeho týmu i jeden domácí novinář. Poté prozradil, že chystá do zápasu Evropské ligy s Luganem tři až pět změn. V brance bude Aleš Hruška a střed obrany po téměř dvou měsících s největší pravděpodobností vyztuží kapitán týmu Roman Hubník. Na levém okraji středové řady by pak měl nastoupit Martin Zeman.

Foto: FCV/Ladislav Nussbauer

Trenér fotbalistů Viktorie Plzeň Pavel Vrba během tiskové konference před utkáním Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Ve Švýcarsku přivítalo Plzeň letní počasí. Na letišti v Curychu si tým vyzvedl před polednem klubový autobus, který absolvoval 650 kilometrů dlouhou cestu po vlastní ose. V Lucernu, kde se zápas uskuteční, protože Lugano nemá stadión odpovídající požadavkům UEFA, vládlo příjemné podzimní počasí, vrcholky okolních hor ozařovalo slunce.

Budou hrát o život

Na trávník Swissporareny při večerním tréninku viktoriánů už zářily reflektory. Stadión s kapacitou 16 500 diváků ale bude ve čtvrtek večer zaplněný sotva z pětiny. Z Plzně přijede tisícovka fanoušků, ale ty místní zápas moc nezajímá. Nehraje jejich tým, a z Lugana to sem je po dálnici dvě hodiny jízdy, což zase odrazuje tamní fanoušky. Zejména po pěti porážkách v řadě, které Lugano, poslední tým švýcarské ligy i skupiny G Evropské ligy, sráží do kolen.

„Prohlédli jsme si jejich poslední zápasy. Sice se jim nedaří, ale oni dobře vědí, že kdyby s námi ve čtvrtek prohráli, jejich šance na druhé místo ve skupině a postup jsou nulové a soutěž pro ně prakticky skončí. Budou hrát jako týmy, které bojují o život a záchranu. My naopak chceme vyhrát, abychom svoji naději na postup posílili. Platí, co jsem řekl po nedělním utkání na Spartě. V sestavě udělám tři až pět změn," konstatoval na předzápasové tiskové konferenci Vrba.

Ani gólman Aleš Hruška, který pravidelně chytá zápasy Evropské ligy nevidí nadcházející duel jako předem rozhodnutý. „Hrají Evropskou ligu, takže nějakou kvalitu určitě mají," zdůraznil a k tomu, že chytá „jen" evropský pohár, dodal: „Nejsem zvyklý chytat jednou za čtrnáct dní, je to pro mne nová situace. Snažím se s ní vyrovnat, připravit se co nejlépe, abych byl týmu prospěšný," pravil.

Jak podle vás dopadne fotbalová Plzeň v utkání Evropské ligy proti švýcarskému Luganu?
Plzeň prohraje.
7,9 %
Plzeň uhraje remízu.
8,3 %
Plzeň zvítězí.
83,8 %
Celkem hlasovalo 1029 čtenářů.

Reklama

Související témata: