Hlavní obsah

Sešívaní, pozor, druhý nejlepší střelec hned za Messim má nabito! Slavia se chystá na kata Sparty

Villarreal

Zatím pokaždé, když nastoupil proti českému týmu, vstřelil minimálně jeden gól. Reprezentant Demokratické republiky Kongo francouzského původu však má i další pozoruhodné statistiky. Cédric Bakambu třeba v posledních pěti duelech španělské fotbalové ligy nastřílel sedm gólů. Spolu se Zazou z Valencie je tak bombarďák Villarrealu druhý v tabulce střelců. Lepší je pouze božský Lionel Messi...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Cédric Bakambu z Villarrealu střílí gól do sparťanské sítě.

Článek

Sestřih tréninku fotbalistů Slavie ve Villarrealu

V předminulé sezóně Evropské ligy dal v základní skupině jeden gól v Plzni při divoké remíze 3:3. Ve čtvrtfinále si pak podal Spartu. Doma (2:1) dal oba góly populární Žluté ponorky a v odvetě na Letné přispěl k výhře 4:2 znovu dvěma trefami. Večer se mu v jeho hájemství na stadiónu El Madrigal postaví další pražský tým, Slavia.

Sešívaným není třeba připomínat, koho mají nejvíc hlídat. Vždyť Bakambu dal všech šest posledních branek Villarrealu. „Bilanci má neskutečnou. Viděli jsme ho na videu, je silný, rychlý, s náběhy za obranu. Důležité také je, jaké balóny k němu směřují. Musíme se snažit, aby je nedostával," uvědomuje si stoper Jakub Jugas.

„Bakambu teď zužitkovává útočné snažení Villarrealu, ale nejde jen o něj. Celý tým hraje výborně, je to technicky vybavené kombinační mužstvo. Výborný je také další útočník Bacca. Hráli jsme proti němu s Libercem, když byl v Seville, a gól nám nedal. Snad je dokážeme zase uhlídat," přeje si trenér Jaroslav Šilhavý.

Bráníte ho, ale stejně se prosadí...

Bakambu v mládežnických týmech reprezentoval Francii, s jejím týmem do 19 let dokonce získal evropský titul. „Skvělý střelec! Rychlý a pracovitý. Měli jsme představu, jak ho bránit, ale stejně se prosadil," připomíná kouč Zdeněk Ščasný duely se Spartou.

Sešívaní jsou ve střehu. „Koukali jsme na něj. Jeden z nejlepších v týmu soupeře. Ale myslím, že naši obránci si s ním dokážou poradit," usmívá se záložník Jan Sýkora.

Utkání Villarreal - Slavia se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadnou fotbalisté Slavie v utkání Evropské ligy na půdě španělského Villarrealu?
Slavia prohraje.
40,9 %
Slavia uhraje remízu.
32,8 %
Slavia zvítězí.
26,3 %
Celkem hlasovalo 4842 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články