Hlavní obsah

Sázkaři se shodují s bookmakery. Plzeň bude bodovat, Slavia i Zlín bez šance

Praha

Tři čeští zástupci ve fotbalové Evropské lize jdou znovu do akce. Silnou pozici má Plzeň, která se těší ze solidní důvěry bookmakerů (2:1) a o jejím vítězství na půdě Lugana nepochybuje ani drtivých 99% sázkařů. Na švýcarský celek je kurs 4:1, na remízu 3,5:1. O poznání složitější úkol má před sebou Slavia ve Španělsku, proti Villarrealu může pouze překvapit (8,5:1; 4%). A v podobné pozici jsou v olomouckém exilu Zlíňané (4,6:1; 2%), kteří přivítají papírově nejsilnější tým skupiny FC Kodaň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec plzeňského gólu Milan Petržela jásá, stíhá ho spoluhráč Michael Krmenčík.

Článek

Na výhru Kodaně se Zlínem je kurz 1,86:1 (96% sázek), smírný výsledek je pak oceněn v poměru 3,5:1 (2% sázek). Ještě větším favoritem s kurzem 1,42:1 je pak Villarreal (94% sázek), slávisté nemohou příliš doufat ani v remízu (4,65:1; 2% sázek).

„Rozpoložení Plzně a Lugana se liší jako noc a den. Švýcaři jsou v lize jasně poslední, Viktoria jasně první, kurz 2:1 na výhru Západočechů má cenu zlata a rozhodně půjde dolů. Kodaň je pohárově velmi zkušený tým, který po dvou remízách potřebuje naplno bodovat, což Zlínu rozhodně nenahrává. A v podobné situaci je i Villarreal. Doma body rozdávat nebude, se Slavií bojuje o první místo v tabulce a také potřebuje odčinit poslední remízu s Maccabi Tel Aviv," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Zlín ve dvou zápasech Evropské ligy ještě nedal gól. Proti FC Kodaň je tak úkol jasný. Vstřelit branku a vybojovat proti favoritovi alespoň bod," avizuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Ve Žluté ponorce se slávisté nesvezou

V případě Plzně i Slavie jsou cíle jasné - postup ze skupiny. Oba kluby však před čtvrtečními zápasy musí uvažovat v jiných rovinách. Slavia je o skóre druhá za Villarrealem a duel na půdě lídra si může fotbalově užít a nehledět tolik na výsledek, protože důležité pro postup sešívaných budou jiné zápasy. „Těžko asi pomýšlet na hřišti Žluté ponorky na tři body, když tým z oblasti Valencie na stadiónu El Madrigal neprohrál od léta soutěžní zápas. Ve Žluté ponorce se slávisté nesvezou," zdůrazňuje Urbanec. Tento pohled promítá i do svých kurzů 1,43:1 na výhru Villarrealu - 8,25:1 na výhru Slavie.

Viktoria válí v lize, desetizápasová šňůra vítězných zápasů určitě straší i švýcarského soupeře FC Lugano. „I proto považujeme Plzeň na soupeřově hřišti za favorita utkání v kurzu 2:1. Navíc Plzeň musí bodovat, aby posílila své šance na minimálně druhé místo ve skupině," komentuje Urbanec.

Vyhlídky českých týmů na postup do jarní fáze soutěže se už rýsují. Bookmakeři vidí šance Slavie (1,4:1) a Plzně (1,45:1) na umístění na prvních dvou příčkách ve skupině jako velmi nadějné, naopak Zlín (5,5:1) to proti dvojbloku Lokomotiv, Kodaň bude mít nesmírně složité.

Reklama

Související témata: