Hlavní obsah

Plzeňský kouč Vrba má o sestavě jasno: Limberský zůstane jen na tribuně

Lucern

Kouč Viktorie Plzeň má před dnešním utkáním s Luganem o sestavě jasno. V brance bude Aleš Hruška, do obrany je připravený kapitán týmu Roman Hubník. Ale Davida Limberského, který je s týmem v Lucernu, kde se bude zápas hrát, se změna netýká. Zůstane na tribuně. Viktoria potřebuje body, aby si přiblížila postup ze skupiny G Evropské ligy. Soupeře, byť se mu nedaří, rozhodně nepodcení.

Foto: FCV/Ladislav Nussbauer

Zamyšlený trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba během tréninku.

Článek

Rozdíl mezi oběma týmy při pohledu na tabulku národních soutěží, je propastný. Lugano je ve švýcarské lize poslední, Viktoria v české první. Hrozí od takového soupeře nějaké nebezpečí?

Určitě ano. Lugano i při pohledu na tabulku Evropské ligy má poslední šanci s ní zahýbat a zachovat si šanci na druhé postupové místo. Pokud s námi prohrají, soutěž pro ně prakticky končí. Tohle určitě vědí.

Je těžké hrát proti týmům, kterým jde o všechno?

Je to hodně těžké, Hrají o všechno. Jsou nahecovaní, vědí, že jen vítězství je udrží ve hře. Srovnatelné je to s tím, když hrajete v domácí soutěži proti mužstvu, které bojuje o záchranu a nutně potřebuje bodovat, zvítězit.

V neděli jste porazili Spartu. Bude obtížné udržet maximální koncentraci hráčů i v utkání, kde proti nim stojí papírově o hodně slabší soupeř?

Pro nás není důležité, jak na tom soupeř momentálně je. Vždycky chceme vyhrát, ať je to se Spartou, Luganem nebo v neděli s Brnem.

Poznali jste z videa, že Lugano není ve své kůži?

Ukázali jsme si některé jejich zápasy, hlavně ten poslední. Lehké utkání to nebude, ale věřím, že ho zvládneme.

Po utkání na Letné jste hovořil o možných změnách v sestavě. Už víte, kolik jich bude a na jakých postech?

Bude jich tři až pět, ale konkrétní posty pochopitelně neřeknu.

Týká se to i Hubníka a Limberského, které jste vzal s sebou?

Hubník byl připravený už na Spartu a je k dispozici i na zápas Luganem. Limberský trénuje s mužstvem, ale nominován na toto utkání nebude.

Fotbalová Plzeň jde do utkání Evropské ligy proti Luganu jako mírný favorit. Jak podle vás zápas dopadne?
Plzeň vyhraje.
76,4 %
Plzeň si odveze remízu.
10,6 %
Plzeň prohraje.
13 %
Celkem hlasovalo 3193 čtenářů.

Reklama

Související témata: