Hlavní obsah

Dvě výhry nad Zlínem by měly být klíčem k postupu, plánuje český obránce v dresu Kodaně

Radek MalinaSport.czPrávo

Český fotbalový obránce ve službách dánské Kodaně Michael Lüftner doufá, že se jeho tým dočká v dnešním utkání se Zlínem první výhry ve skupině Evropské ligy. Třiadvacetiletý odchovanec Teplic se po letním odchodu ze Slavie představí poprvé na domácí půdě, a tak není divu, že bude mít na olomouckém stadiónu, kde Zlín domácí pohárová utkání hraje, obrovskou podporu. Zápas začíná pět minut po deváté hodině večer (podrobná on-line reportáž na Sport.cz).

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Obránce Kodaně Michael Lüftner odpovídal na tiskové konferenci před utkáním Evropské ligy proti Zlínu.

Článek

„Rodinní příslušníci a příbuzní se sjedou ze všech koutů republiky. Hodně mě podporují a poměrně pravidelně jezdí i do Dánska," směje se Lüftner, který se hned po přestupu stal oporou základní sestavy. Nechyběl v předkolech Ligy mistrů, naskočil i do obou dosavadních vystoupení Kodaně v Evropské lize.

„V dánské nejvyšší soutěži jsme v podobné roli jako Slavia nebo Plzeň, protože hodně držíme balón a protivníci brání, čekají na brejky. Evropská liga je proto pro nás další krok výš. Všechno je ve větší rychlosti, na nic není čas. Já navíc hraju na evropské scéně první sezónu, takže si zápasy hodně užívám," líčí Lüftner.

V duelech s Lokomotivem Moskva i Šeriffem Tiraspol uhrála Kodaň shodně bezbrankové remízy. „S Rusy doma i v Tiraspolu jsme dominovali, soupeře jsme jednoznačně přestříleli, měli jsme obrovské příležitosti, ale zradila nás koncovka," popisuje Lüftner.

Z nadcházejících dvou duelů se Zlínem proto očekává šestibodový zisk. „Jednoznačně jsme favoriti. Úkolem je postoupit ze skupiny, a pokud bychom tenhle plán nenaplnili, byl by to pro nás velký neúspěch. Dvě výhry nad Zlínem by měly být klíčem k postupu," má jasno Lüftner.

Ještě v dresu Slavie mohl na jaře Zlínu cestu do pohárové Evropy zatarasit, jenže v semifinále MOL Cupu Pražané padli. „Oni tehdy spíš v bloku čekali na chyby. Teď se snaží hrát víc kombinačně, držet balón. V létě hodně nakoupili, pracují na zlepšení a postupně se jim to daří," ujišťuje Lüftner, že má soka zmapovaného. „Každopádně kvalita je jednoznačně na naší straně. Výhra je povinností."

Reklama

Související témata: