Hlavní obsah

Slavia veze z Villarrealu senzační bod! Zlín v mlze vyválčil remízu, Plzeň selhala

Aktualizováno

Příjemné překvapení a jedno velké zklamání připravily české týmy fanouškům ve třetím kole Evropské ligy. Slavia vybojovala senzační bod ve španělském Villarrealu po remíze 2:2, Plzeň naopak překvapivě prohrála v Lucernu s Luganem 2:3. Druhý bod v Evropské lize slaví Zlín, který v Olomouci remizoval v utkání přerušením mlhou s Kodaní 1:1.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Slávistický útočník Tomáš Necid se snaží zakončit, brání mu Daniele Bonera z Villarrealu.

Článek
Fotogalerie

Slavia začala souboj o první místo ve skupině na hřišti velkého favorita skvěle. Po parádních akcích už ve 30. minutě vedla zásluhou Necida a Dannyho 2:0. Pražané ale pak vypadli z role, začali chybovat a těsně před přestávkou je o náskok připravili Trigueros s Baccou. Ve druhé půli měl více ze hry Villarreal, ale Slavia už nečekanou remízu uhájila. S pěti body je v tabulce o skóre druhá za španělským týmem.

Plzeň narazila

Plzeň po triumfu na Spartě v Evropě tvrdě narazila. Proti poslednímu týmu švýcarské ligy si na poloprázdném stadiónu v Lucernu dlouho nedokázala vytvářet šance a po hodině hry navíc z protiútoků dvakrát rychle inkasovala od Bottaniho a Carlinhose.

Střídající Krmenčík sice hlavou snížil, ale v té době už riskující Viktorii potrestal rozhodujícím gólem Gerndt. Bakošova trefa už nic neřešila. Viktoria tak venku podruhé nebodovala a má na svém kontě jen tři body stejně jako Beer Ševa a Lugano.

Zlín se prvního vítězství v Evropské lize nedočkal, ale po druhé domácí remíze ještě zůstává ve hře o postup. V Olomouci, kde Zlín evropské zápasy hraje, se fanoušci dočkali vůbec prvního gólu v Evropské lize v klubové historii. Už v 11. minutě se trefil Diop, záhy však srovnal Ankersen. Druhý gól už pak domácí přidat nedokázali. Závěr utkání na čtvrt hodiny přerušila hustá mlha, ale duel se nakonec podařilo dohrát.

Evropská fotbalová liga, základní skupiny - 3. kolo:
Skupina G
Lugano - Plzeň 3:2
Branky: 63. Bottani, 70. Carlinhos, 88 Gerndt - 76. Krmenčík, 90. Bakoš
Skupina A
Villarreal - Slavia 2:2
Branky: 42. Trigueros, 44. Bacca - 19. Necid, 30. Danny
Skupina F
Zlín - FC Kodaň 1:1
Branky: 11. Diop - 19. Ankersen

Reklama