Hlavní obsah

A teď se ukaž, Slavie! Žlutou ponorku zatím žádný český tým neporazil

Villarreal

Skromný klub z provincie Castellón se ze španělské ligy dokáže každý rok probít do evropských pohárů a uspět v nich, což už něco znamená. Villarrealu momentálně patří osmá příčka v La Lize, a tak fotbalisté pražské Slavie stojí před velkou výzvou. Právě dva nadcházející zápasy se Žlutou ponorkou v Evropské lize mohou věrně ukázat, jak silní sešívaní jsou, jak vyspělý tým mají a jak jsou nachystaní na vytoužený posun o schod výš do Ligy mistrů.

Sestřih tréninku fotbalistů Slavie ve VillarrealuVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek

Vyhřívají se po dvou kolech na druhém místě skupiny A, takže postupové karty zatím drží v rukou. Sešívaní si tak mohou dnešní zápas Evropské ligy ve Villarrealu rozdat s favoritem jako přímou partii o první místo. Žlutou ponorku zatím žádný český tým neporazil.

Žlutá ponorka proti českým týmům:
2007/08 UEFAMladá Boleslav - Villarreal 1:2
2015/16 ELVillarreal - Plzeň 1:0, 3:3
2015/16 ELVillarreal - Sparta Praha 2:1, 4:2

„Máme k soupeři respekt, ale ne strach. Sám jsem zvědavý na konfrontaci s ním. Včetně přípravy jsme v poslední době narazili na řadu kvalitních evropských týmů. Villarreal však asi bude zatím nejtěžším soupeřem v sezóně," přemítá trenér Jaroslav Šilhavý.

Kanonýr Bakambu a spol. jsou ve španělské lize osmí. „Čeká nás zápas, který nám může přiblížit postup, ale myslím, že úplně rozhodující nebude. Zásadnější pro vývoj ve skupině budou utkání doma s Astanou a pak venku s Maccabi," očekává záložník Jan Sýkora.

Venku v pohárech nevyhráli deset let

Hráči si uvědomují, že Villarreal představuje pro Slavii náročný test.„Samozřejmě by bylo ideální, kdybychom vyhráli. Ale každý bod, který přivezeme, by měl cenu. Přijeli jsme sbírat zkušenosti, předvést dobrý výkon a něco uhrát. Ze strany domácích každopádně čekám kolotoč," usmívá se obránce Jakub Jugas.

„Villarreal je špičkový klub skoro na nejvyšší úrovni. Zápasy s ním tedy asi jsou vypovídající zkouškou výkonnosti," souhlasí reprezentant Sýkora.

Jedno břímě však Slavii tíží. Venku v pohárech od vítězství 1:0 na půdě Ajaxu Amsterdam v roce 2007 již 19krát za sebou nevyhrála. Tak že by právě ve Španělsku...?

„Už je na čase venku něco uhrát. V kabině však pro nás série není téma. Řešili jsme Karvinou, kde jsme na podzim poprvé v lize vyhráli venku. A teď řešíme Villarreal. Nic víc, nic míň," zdůrazňuje Jugas.

Utkání Villarreal - Slavia se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadnou fotbalisté Slavie v utkání Evropské ligy na půdě španělského Villarrealu?
Slavia prohraje.
40,9 %
Slavia uhraje remízu.
32,8 %
Slavia zvítězí.
26,3 %
Celkem hlasovalo 4842 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články