Hlavní obsah

Nákupy hvězd se Slavii vyplácejí. Rotuje sestavu a v Evropské lize zůstává neporažena

Pavel Dosadil, VillarrealSport.cz

Sedm zápasů během třiadvaceti dnů nemilosrdně prověří kvality týmu. Díky dostatečně širokému kádru může fotbalová Slavia doufat, že ve zkoušce obstojí. Tak jako ve čtvrtek na hřišti Villarrealu, odkud veze remízu 2:2 - a kde dokonce o dva góly vedla. Přestože hraje Evropskou ligu se značně obměněnou sestavou, zůstává po polovině skupiny A nadále neporažena.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Slávista Danny se raduje, Villarrealu vstřelil druhý gól.

Článek
Fotogalerie

Kdo neviděl druhý gól sešívaných, o moc přišel. Blesková a prudce elegantní kombinace na jeden dotek. Hromada, Frydrych, Sýkora a zakončující Danny. Hotový balet v kopačkách.

A také symbolicky souhra čtyř hráčů, kteří většinou v domácí lize nepatří do základní jedenáctky.

„Jsem rád, že široký kádr takhle funguje. I proto jsme tak kvalitní hráče přivedli. Přijedeme domů v pátek po obědě, hned v neděli nás pak čeká neméně důležitý zápas s Libercem. Šanci v něm dostanou zase další hráči. Je důležité, že tak můžeme síly rozložit," kvituje trenér Jaroslav Šilhavý.

„Je znát, že Slavia má silný kádr. Ať už přijde na hřiště kdokoliv. Jen dobře, že můžeme sestavu rotovat," přizvukuje mu aktuálně nejlepší střelec týmu Tomáš Necid.

Pohárové zápasy je posouvají dopředu

Konfrontace se silným soupeřem měla velkou vypovídací hodnotu.

„Na straně domácích byla vynikající technika s míčem. Samí rychlí hráči, obrovsky silní v kombinaci. Silní útočníci, chodili nám středem, museli jsme se mít na pozoru. Ale my jsme také dokázali využít prostorů, které nám nechávali," poukazuje kouč.

„Barcelona, Real Madrid, Villarreal a spol. hrají podobný španělský fotbal, ale my taky ukázali přednosti, jimiž jsme se prosadili," usmívá se Šilhavý.

Viděl samozřejmě i nedostatky. Třeba individuální chyby před inkasovanými góly. Slavia ještě na podzim v pohárech ani jednou na hřišti soupeře neudržela čisté konto.

„Jednalo se vesměs o kvalitní týmy. Tolik těžkých zápasů náš tým zase nehrál, spousta kluků určitě ne. Pohárové zápasy nás posouvají dopředu. Individuální chyby tak kvalitní soupeř hned potrestá, což se v české lize kolikrát neděje," srovnává Šilhavý.

Paradoxem je, že pohárová sestava je teď vlastně úspěšnější než ligová. V domácí soutěži Slavia stále ztrácí osm bodů na vedoucí Plzeň, na jejímž hřišti náročný sedmiboj před další reprezentační pauzou zakončí.

Reklama

Související témata: