Hlavní obsah

Hubník návrat na trávník neoslavil. Plzeň prohrála a kapitán dostal dvě rány do hlavy

Lucern

Návrat po téměř dvou měsících si třiatřicetiletý kapitán Viktorie Plzeň představoval rozhodně jinak. V Lucernu ve čtvrtek večer odehrál sice celý zápas, který zraněná noha vydržela, ale dostal také dva tvrdé údery do hlavy, které s ním zatřásly stejně jako nečekaná porážka 2:3 v Evropské lize s posledním týmem švýcarské nejvyšší soutěže Luganem.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Stoper Roman Hubník (vlevo) řeší za asistence plzeňských spoluhráčů akci Vladimíra Golemiče z Lugana.

Článek
Fotogalerie

„Byl to zápas nahoru dolů. Lugano dobře bránilo v bloku a vyráželo do nebezpečných brejků, z nichž jsme třikrát inkasovali, měli i další šance. My jsme sice míč víc kontrolovali, ale je škoda, že jsme nedali první gól, protože pak bychom mohli hrát to co oni," litoval Hubník po utkání.

Z prohry byl o to víc zklamaný, že Lugano šlo měsíc od porážky k porážce a ve skupině G je považováno papírově za outsidera. „Papírově asi nejslabší je, ale my jsme věděli, že má svoji sílu. Výborně se na nás připravili. My jsme hráli dobře jen po jejich šestnáctku. V první půli jsme nedali pořádný centr, takže jsme měli jen takové dvě menší příležitosti. Ve druhém se to zlepšilo a po centrech jsme dali dva góly. Samozřejmě zklamání je velké i kvůli fanouškům, kteří sem přijeli," přiznal kapitán Viktorie a striktně odmítl podcenění soupeře. „Určitě ne, ale hráli jsme hrozně pomalu, bez zakončení. Až v závěru jsme se prosadili, tím víc mrzí nepovedená první půle," zdůraznil.

Rány prý přitahuje

Lugano předvedlo několik brejků, z nichž byly tři pro Viktorii smrtící... „Měli dost volného prostoru, do kterého se útočníkům hraje lépe než do zahuštěné obrany. My jsme se hodně naběhali. Šli jsme nahoru, ztratili míč a zase rychle zpátky, tak to šlo pořád dokola," konstatoval. Porážka ho hodně mrzela, jako pozitivum bral ale fakt, že vydržel celý zápas: „První půle byla z mé strany lepší než druhá, kdy už chyběly síly a z toho vyplynuly nějaké nepřesnosti. Po jedné z nich bohužel dali domácí gól. Jsem ale rád, že jsem mohl nastoupit, noha vydržela a odehrál jsem celý zápas."

V jeho průběhu ale dostal dva tvrdé údery do hlavy. Už v první půli ho dělovkou doslova sestřelil Carlinhos, s nímž se pak po změně stran srazili hlavami. V obou případech byl hodně otřesený, ale nakonec se zvedl a pokračoval. „Hodně lidí mi říká, že tyhle situace doslova přitahuji. Tentokrát to bylo až moc. Důležité je, že jsem v pohodě," pravil s úsměvem.

Plzeň si prohrou zkomplikovala situaci ve skupině G, ale její kapitán zůstává optimistou. „Za neporaženou Bukureští jsou se třemi body srovnány tři týmy, vedle nás i Lugano a Beer Ševa. Postoupit může každý z nich. Doma musíme Lugano porazit a uvidíme, co bude dál. Věřím, že uhrajeme nakonec druhé místo a postoupíme," říkal s vírou v hlase Hubník.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen