Hlavní obsah

Úkol už nesplníme, litoval po remíze se Zlínem český stoper Kodaně

Olomouc

Deset dní po dvojzápase národního mužstva v kvalifikaci MS v Ázerbájdžánu a se San Marinem se znovu vrátil do Česka. Fotbalový stoper Michael Lüftner, který v létě přestoupil ze Slavie do Kodaně, uhrál s dánským mistrem ve čtvrtečním utkání Evropské ligy v Olomouci remízu 1:1 se Zlínem.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Obránce Kodaně Michael Lüftner na tiskové konferenci u příležitosti utkání Evropské ligy proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

„Bylo pro mě strašně příjemné dostat se znovu domů. Za každý takový návrat jsem hrozně rád. Z utkání mám ovšem poněkud smíšené pocity. Měli jsme jasný cíl porazit Zlíňany venku i doma. A už je jasné, že ho nesplníme," mrzí třiadvacetiletého obránce, jehož celek na premiérový triumf v Evropské lize stále čeká.

Lüftner však zároveň uznává, že Moravané podali výborný výkon. „Plichta je asi spravedlivá," připouští. Odmítá, že by dánský šampión vítěze MOL Cupu podcenil. „V kabině jsme se o Zlínu hodně bavili. Všichni spoluhráči ho brali vážně, měli před ním respekt," prozrazuje.

V Olomouci zažil poprvé v kariéře přerušený duel kvůli mlze. Po dvacetiminutové pauze projevily oba týmy přání střetnutí kvůli nabitému programu dokončit, přestože podmínky byly na hranici regulérnosti. „Já si myslím, že dokonce i za ní. Vždyť jsem nedohlédl ani na naše útočníky. To, že se nakonec hrálo dál, fotbalu uškodilo," domnívá se Lüftner.

Hecoval se se slávisty

Podobné počasí však z Dánska zná. „Tam často prší a fouká. Ale v zimním období prý moc nesněží ani nejsou žádné tuhé mrazy," zjistil si už dopředu.

Před utkáním na Hané si Lüftner vyměnil esemesky s několika bývalými spoluhráči ze Slavie, s níž na konci května slavil mistrovský titul. „Trochu jsme se hecovali. Vím, že oni nedávno v lize ve Zlíně remizovali 1:1, takže jsme na tom stejně. Nemáme si co vyčítat," usmívá se.

V Kodani, byť se jí na podzim zatím příliš nedaří, je spokojený. „Pořád si na působení ve velkém klubu zvykám. Byl to pro mě docela veliký skok, vždyť ještě nedávno jsem nastupoval za Teplice," připomíná.

Reklama

Související témata: