Hlavní obsah

Na výhru to bylo, litoval Jiráček remízy s Kodaní

Olomouc

V husté olomoucké mlze, kvůli níž se ve druhém poločase utkání Evropské ligy chvíli nehrálo, získali proti Kodani fotbalisté Zlína po nerozhodném výsledku 1:1 druhý bod. Po dvou domácích remízách a porážce v Moskvě je Zlín se dvěma body v tabulce skupiny s jednobodovou ztrátou poslední.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Petr Jiráček ze Zlína a Youssef Toutouh z Kodaně.

Článek
Fotogalerie

„Byl to náš nejlepší zápas, byli jsme Kodani rovnocenným soupeřem. Jen škoda naší chyby před jejich gólem. A další velká škoda, že jsme neproměnili některé šance, co jsme měli. To nás může trošku mrzet. Ale musíme zůstat při zemi," vykládal nejzkušenější fotbalista Zlína Petr Jiráček.

K výhře neměli Zlínští daleko. Ve druhé půlce trefil Vukadinovič tyčku, odkud se míč vydal na pouť po brankové čáře. Dříve u něj ale bohužel pro domácí hosté z Dánska a balón odkopli. „Nemůžu mluvit za všechny, ale můj subjektivní pocit mi říká, že na výhru to bylo. Asi se i projevilo, že Kodaň není v úplně ideálním rozpoložení. Jen škoda, že jsme toho nedokázali úplně využít a nesebrali jsme všechny tři body," litoval někdejší fotbalista Plzně, Sparty či bundesligového Hamburgeru SV. „Nevybavuju si, že by kromě tečované hlavičky ve druhém poločase měli nějakou vážnější situaci. Naopak my jsme hrozili. Míč tam v jednom případě poskakoval po brankové čáře. Škoda," lituje Jiráček.

Ve druhém poločase utkání citelně ovlivnila hustá mlha, která se v 70. minutě snesla na Andrův stadión v Olomouci, kde Zlín našel pro Evropskou ligu azyl. „Viditelnost byla obtížná. Rozhodčí měli těžkou situaci při hlídání ofsajdů a podobně. Ale jsem rád, že se zápas dohrál. Byla škoda, že nebylo lepší počasí, zápas mohl být ještě zajímavější," uvedl Jiráček.

S podobným počasím se ještě nesetkal. „Musím se přiznat, že jsem v závěru gólmana soupeře vůbec neviděl. Nedohlédl jsem ani dvacet metrů," pousmál se středopolař.

Zlín vybojoval ze tří utkání dva body. Na první výhru v Evropské lize stále čeká, doma už ale bude hrát jenom jednou (7. 12. od 19 hodin) proti Lokomotivu Moskva. „Hraje nám trochu do karet, že i ve druhém zápase mezi Tiraspolem a Moskvou byla remíza (1:1). Stát se může ještě cokoliv. Ale víme, že nás čekají další nesmírně těžká utkání," řekl Jiráček, jenž je rád, že Zlíňané alespoň prolomili střeleckou smůlu a na třetí pokus dali v evropském poháru první gól. „V hlavách jsme to lehce měli. Věřil jsem, že aspoň v jednom z těch šesti zápasů se někdo trefí. Povedlo se to dnes, doufám, že nám to do dalších utkání pomůže."

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen