Hlavní obsah

Slavia je až v neděli, teď Vrba řeší Lugano. Nesmíme jim dovolit brejky, nabádá kouč Plzně

Plzeň

Je pro něj důležitější nedělní ligový šlágr se Slavií nebo dnešní duel Evropské ligy s Luganem (od 21.05, vysílá Nova Sport 1)? Trenér fotbalové Plzně Pavel Vrba dává oba zápasy na stejnou úroveň. Nicméně připouští, že v Doosan aréně proti švýcarskému celku ke změnám v sestavě sáhne. „Určitě nebudeme hrát ve stejném složení jako v pátek v Karviné," ujistil Vrba.

Trénink fotbalistů Plzně před LuganemVideo: FC Viktoria Plzeň

 
Článek

Před 14 dny ve Švýcarsku protočil sestavu na pěti místech, aby vytíženým oporám ulevil pro domácí soutěž, kterou má Viktoria výborně rozjetou. Západočeši ale v Lucernu (pozn. - stadión Lugana nesplňuje podmínky pro Evropskou ligu) utrpěli porážku (2:3) a zkomplikovali si cestu za postupem ze skupiny. Dnes nutně potřebují vyhrát. I proto se očekává, že rotace sestavy nebude tak výrazná, jako v úvodním duelu.

„Soustředíme se na čtvrtek, co se bude dít v neděli, neřeším. Plzeň má dvaadvacet výborných fotbalistů včetně tří brankářů, jedenáct z nich nastoupí proti Luganu," nepoodhalil Vrba karty. Jaký recept bude svým svěřencům servírovat, aby se neopakoval scénář z Lucernu, kde je protivník trestal z rychlých kontrů?

„Nesmíme být nepřesní v kombinaci, aby soupeř nemohl lacino chodit do brejků. Pokud mu to umožníme, zase budeme mít problémy," varuje kouč. Ubrat z útočného stylu, aby minimalizoval počet brejkových situací Lugana, však nehodlá.

„Jsou dvě varianty. Buď můžeme hrát na vlastní polovině a budete nás kárat za to, že jenom bráníme. Nebo se budeme snažit o ofenzivní fotbal, při kterém bohužel někdy chyby nastanou," prohlásil Vrba.Pomstí se jeho tým za porážku z Lucernu a posílí naděje na postup?

„Před sezónou jsme avizovali, že chceme postoupit do základní skupiny některého z evropských pohárů. Pokud by se povedlo postoupit i ze skupiny, byla by to nadstavba," dodal kouč.

Reklama

Související témata: