Hlavní obsah

Dnes Villarreal, v neděli Plzeň. Soudný týden Slavie

Reprezentační přestávka je na dohled, s ní ovšem na sešívané ještě vůbec nechoďte. Dospěli do týdne, v němž hrají na dvou frontách o hodně. Ve čtvrtek v Edenu proti Villarrealu o první příčku ve skupině Evropské ligy. A hned v neděli v Plzni proti rozjetému lídrovi domácí soutěže o poslední naději na obhajobu titulu.

Proti Villarealu doufá Slavia v bodový ziskVideo: Sport.cz

 
Článek

Co je vlastně pro fotbalovou Slavii větší priorita? „Oba zápasy jsou hodně důležité. Není ideální stavět evropský pohár na druhou kolej. Liga se pro nás nevyvíjí dobře, ale teď myslíme na pohár. Zatím jsou ještě všechny čtyři týmy v naší skupině ve hře o postup a po čtvrtečních zápasech se tabulka může rázem vyrovnat ještě víc. V Plzni nás pak čeká další velký zápas pro celou fotbalovou veřejnost. O to radši jsem, že se nám vyprazdňuje marodka," avizuje trenér Jaroslav Šilhavý, že do týmu se vracejí Deli a Ngadeu, kteří citelně chyběli třeba v prohraném duelu s Libercem.

Zápas ke 125. narozeninám
Ne každý si může pozvat k narozeninám šestý tým španělský ligy. Slavii ovšem vše zapadlo do scénáře. Fotbalový klub z Edenu se poměří s Villarrealem přesně v den, kdy si připomíná 125. výročí svého založení. Sešívaní připravili na stadiónu řadu akcí, které významné datum slávistické historie připomenou. Mužstvo si tak moc dobře uvědomuje, že vrcholem oslav by měl být dobrý výsledek. „Bylo by krásné spojení, pokud by se nám utkání povedlo. Výročí oslavíme zápasem Evropské ligy, přijede takový soupeř jako Villarreal, bude plný stadion, který nás požene dopředu… Každý bude chtít předvést nejlepší výkon,“ ujišťuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Logika velí, že červenobílí napřou všechny síly především směrem k Plzni, na kterou ztrácejí 11 bodů. V poháru by přece jen měli předstihnout spíše Astanu s Maccabi Tel Aviv.

„Výhrou nad Villarrealem bychom si hodně pomohli, ale ještě by nebylo hotovo. Zatím jsme v půlce skupiny. Nemyslím si, že výsledek s ním rozhodne, kdo půjde dál. Ale můžeme si samozřejmě pomoci jak pro zbytek skupiny, tak i pro ligové zápasy v závěru podzimu," přemítá Šilhavý.

Jeho tým ve Villarrealu remizoval 2:2, což by jistě bral znovu. „Nejvíc bychom ocenili výhru, ale z další remízy bychom extra smutní nebyli," souhlasí záložník Jan Sýkora.

Zápas Slavia - Villarreal se hraje ve čtvrtek od 19:00. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Vyhraje fotbalová Slavia obě dvě nejbližší utkání - pohárové s Villarrealem a ligové s Plzní?
Ano. Zvládne oba důležité zápasy a bude slavit dvě výhry
40,6 %
Ne. Vyhraje jen jeden ze zmíněných duelů.
16,1 %
Ne. Klíčové duely Slavia nezvládne. Nevyhraje ani jeden ze zmíněných zápasů.
43,3 %
Celkem hlasovalo 1166 čtenářů.

Reklama

Související témata: