Hlavní obsah

Sázkaři názor nezměnili. Věří Plzni, naopak tipují proti Slavii i Zlínu

Praha

Poslední duely českých týmů v základních skupinách fotbalové Evropské ligy představovaly jedno velké překvapení. Těžce favorizovaná Plzeň prohrála v Luganu, naopak podceňovaný Zlín remízou zaskočil Kodaň a stejně tak Slavia šokovala Villarreal. Dnes se utkání hrají v opačném gardu, každopádně na preferencích sázkařů se nezměnilo vůbec nic. Přibližně 99% sázek jde na domácí výhru Plzně nad Luganem v kurzu 1,47:1, 99% sázek míří na porážku Zlína v Kodani v kurzu 1,45:1 a 80% sázkařů tipuje vítězství Villarrealu v pražském Edenu v poměru 2,35:1.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Slávisté Tomáš Souček (vlevo) a Michal Frydrych zastavují Samu Castilleja z Villarrealu.

Článek

Nejpřekvapivějším výsledkem byla remíza Slavie na půdě slavného Villarrealu, kde sešívaní po dvoubrankovém vedení dokonce sahali po třech bodech. Ani bodový zisk ale sázkaře neobměkčil. Na svěřence kouče Šilhavého směřuje 10% sázek (3,2:1) a na remízu v kurzu 3,35:1 připadá zbývajících 10% vkladů.

„Plzeň si v Luganu hodně zkomplikovala život a je s podivem, jak se Viktorii nedaří přenést dobré výkony z ligy do Evropy. Trenér Vrba si ale vážnost situace nepochybně uvědomuje a i s ohledem na formu kanonýra Krmenčíka by tentokrát Západočeši mohli zvítězit i vícebrankovým rozdílem. Slavia si ve Španělsku užila svých pár minut slávy, ale poté, co se hráči Villarrealu probrali z kómatu, už sešívaní tak trochu čekali na smrt, která zůstala viset někde v zácpě. Domácí budou mít v defenzivě potíže, Villarreal tentokrát nic nepodcení," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Ani případná bodová ztráta by neměla být pro Slavii překážkou v postupu do jarní vyřazovací části soutěže (1,25:1). Vedle toho Plzeň (2:1) už má v podobě Lugana (2,7:1) i Hapoelu Beer Ševa (3,3:1) relevantní soupeře v boji o druhou příčku ve skupině za suverénním FCSB. Ševci ztrácejí na postupovou příčku pouhý bod, přesto bookmakeři v postup Zlína z českého trojlístku věří nejméně (6:1).

Viktoria? Stoprocentní jednička

Plzeň už se nenechá Luganem překvapit, natož obrat o všechny body. „Je to stoprocentní jednička, tedy výhra domácích, alespoň ji tak cítí naši sázkaři," komentuje Petr Urbanec z Tipsportu vyhlídky Viktorie před odvetou zpackaného zápasu ve Švýcarsku. Sázkaři příliš neřeší, jakou sestavu trenér Vrba pošle na plac a zda je pro Plzeň v tuto chvíli na prvním místě Evropská liga nebo domácí soutěž, kde ji čeká v neděli šlágr proti Slavii. „Vrba není trenérem, který řeší únavu svého týmu, klidně pošle do obou náročných utkání stejné jedenáctky," tuší bookmaker Urbanec.

Slavia stojí před výzvou zopakovat skvělý výkon ze Španělska. „Celý fotbalový národ unisono hovořil pochvalně o hře Slavie ve Villarrealu, jenže v Edenu se nejspíš bude hrát podle jiné partitury. Co vymyslí sešívaní proti Villarrealu, který o víkendu remizoval na Atlétiku 1:1?" pokládá řečnickou otázku Urbanec.

O sebevědomí a dobré jméno odjel hrát Zlín do Kodaně. Zatím se drží v Evropské lize nad očekávání, i když je ve skupině poslední. „Ševci mohou hrát uvolněně a ukázat to nejlepší, co v nich je. Kdybych mohl, klidně bych vsadil odvážně za kurz kolem 8:1 tip 2 a s dvojitou porcí adrenalinu si užil sledování zápasu," radí Urbanec.

Tak odvážných sázkařů evidují u jeho kanceláře jen něco kolem stovky. Zato přijali přes 20 tisíc tiketů, na kterých se mimo jiné objevila i výhra Kodaně v kurzu 1,44:1.

Reklama

Související témata: