Hlavní obsah

Další plichta se Žlutou ponorkou? Nebyli bychom extra smutní, netají Sýkora

Praha

Narozeniny se vším všudy. Fotbalová Slavia si ve čtvrtek připomíná 125. výročí založení klubu. A právě na dnešek připadl její duel v Evropské lize proti favoritovi skupiny A z Villarrealu. „Začátek bude vzhledem k oslavám možná vypjatější, čekám víc emocí. Ale takový zápas je v Česku sám o sobě svátek,“ těší se záložník Jan Sýkora.

Proti Villarealu doufá Slavia v druhý bodový zisk Video: Sport.cz

 
Článek

První vzájemný zápas před dvěma týdny skončil remízou 2:2, Slavia neudržela na hřišti populární Žluté ponorky dvoubrankové vedení. Ve skupině A zůstává nicméně neporažena a s Villarrealem svede druhý přímý souboj o první příčku.

Sešívaní netají, že případná repríza nerozhodného výsledku s šestým týmem španělské ligy by byla i v Edenu cenná.

„Villarreal je kvalitní soupeř. Všichni vnímáme, že remíza a styl, jakým jsme se u nich prezentovali, byl náš nadprůměr. Kabina by si nejvíc cenila samozřejmě výhry, ale kdyby se nám podařilo remizovat, tak bychom taky nebyli extra smutní," avizuje reprezentant Jan Sýkora.

Sešívaní zatím drží neporazitelnost

Pokud jde o zbývající soupeře ve skupině, Slavia na úvod skupiny porazila Maccabi Tel Aviv 1:0 a pak remizovala 1:1 v Astaně. Případná výhra nad Villarrealem by jí přiblížila postup na dosah ruky.

„Od začátku Evropské ligy jsme na soutěž natěšení. A teď se navíc s Villarrealem pereme o průběžné první místo. Zápas tak má ještě větší atmosféru. My se na něj moc těšíme a doufáme, že ho zvládneme," líčí Sýkora.

Kouč Šilhavý poukazuje, soupeř hraje venku stejně jako doma. Rovněž hráči očekávají podobný zápas jako na španělské půdě.

„Nemůžeme čekat, že je přehrajeme kombinačně, musíme vycházet z pevné obrany a pak kvalitního útoku," uvědomuje si Sýkora.

Zápas Slavia - Villarreal se hraje ve čtvrtek od 19:00. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak skončí duel Slavie s Villarrealem?
Výhrou Slavie
53,5 %
Výhrou Villarrealu
28,5 %
Remízou
18 %
Celkem hlasovalo 3427 čtenářů.

Reklama

Související témata: