Hlavní obsah

Pokořil Lugano, ale v hlavě už měl bitvu o titul: Slavia to s námi bude mít těžké

Plzeň

Skvostnou formou se pyšní plzeňský útočník Michael Krmenčík. V posledních čtyřech soutěžních zápasech v řadě skóroval. Naposledy ve čtvrtek večer přispěl dvěma góly a jednou asistencí k demolici Lugana (4:1) v utkání skupiny G Evropské ligy. Celkem během podzimu v dresu Západočechů nashromáždil čtyřiadvacetiletý borec už čtrnáct zásahů. „Makám, abych neusnul na vavřínech. To nechci dopustit," říkal Krmenčík po parádním představení proti švýcarskému soupeři.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z prvního gólu, vlevo úspěšný střelec Michael Krmenčík a vpravo jeho spoluhráč Aleš Čermák.

Článek

Berete triumf nad Luganem v domácím prostředí jako náplast na prohru z prvního vzájemného duelu na švýcarské půdě?

Jsme moc rádi, že jsme si připsali tři body a zápas se nám povedl. Ve Švýcarsku jsme si vybrali den blbec, ale doma jsme před vlastními fanoušky vše odčinili.

Výsledek byl nakonec jednoznačný, ale během prvního poločasu jste soupeře pustili do několika mimořádně nebezpečných situací.

Lugano hrálo na brejky a bránilo v pěti lidech. Těžko se takový způsob hry překonává. Ale my jsme si s tím poradili a zvládali vše podle představ.

Pavel Vrba, trenér Plzně, o Krmenčíkoví
"Prokazuje výbornou výkonnost a já jsem rád, že ho máme. Jeho bilance je dobrá a mě pochopitelně moc těší, když máme v kádru tak produktivního hrotového hráče."

Klíčovým mužem zápasu jste byl vy, protože jste vstřelili první i druhý gól, následně jste přihrál na čtvrtý.

Asi jsem jen dvougólový střelec a hattrick nikdy nedám... Uvidíme časem, snad se mi někdy podaří vstřelit tři branky v jediném utkání.

Celkem jste jich během podzimu už v plzeňském dresu nasázel čtrnáct. Vaše výkonnost je mimořádná.

Nechci usnout na vavřínech. Útočník je přece na trávníku, aby dával góly. To se snažím plnit. Ale makám dál. Uvědomuji si, že nyní se mi daří a jindy se může dařit někomu jinému.

Se čtrnácti góly se můžete rovnat nejlepším kanonýrům Evropy. Vždyť kupříkladu v Barceloně Messi dosud zaznamenal šestnáct branek.

Je to hezké, ale já bych se nechtěl srovnávat s Messim.

Na první gól vám přihrál Aleš Čermák, při poslední brance zápasu jste si role prohodili. Jak se vám s letní posilou hraje?

Nastoupili jsme spolu asi ve dvou duelech v reprezentační jednadvacítce a dařilo se nám. Mně se s Alešem hraje dobře, protože je běhavý a důrazný. Jsem rád, že se oklepal z nehody, kterou měl. Ví, že udělal hloupost. Na tréninku dře a dostal šanci od začátku. Chytil ji za pačesy.

Po triumfu nad Luganem máte nyní postup ve vlastní moci. Bylo hodně důležité švýcarského protivníka porazit, abyste následně nemuseli v honbě za účastí v jarním pokračování soutěže spoléhat na ostatní výsledky?

Šlo o zápas pravdy, zvládli jsme ho, a když vyhrajeme dva další, tak postoupíme. Vidím naši účast v jarní fázi reálně. Pokud budeme hrát s Bukureští i následně v Beer Ševě jako ve čtvrtek, tak se nebojím.

Už v neděli vás v ligovém šlágru čeká bitva se Slavií. Nepromítne se do zápasu únava z duelu Evropské ligy?

Máme k dispozici dobrou regeneraci, dobré fyzioterapeuty. Náš kondiční trenér a fyzioterapeut Michal Rukavička nás určitě patřičně nachystá.

Zatímco vy jste Lugano jednoznačně porazili, Slavia doma s Villareallem prohrála. Troufnete si odhadnout, v jakém rozpoložení v neděli budou oba týmy?

Slavia je bez ohledu na výsledek Evropské ligy rozjetá, ale hrajeme doma a asi to s námi bude mít ve Štruncových sadech těžké.

Jak dopadne nedělní fotbalový šlágr mezi Plzní a Slavií?
Vysokou výhrou Plzně
9,4 %
Těsnou výhrou Plzně
54,6 %
Remízou
12,8 %
Těsnou výhrou Slavie
18,1 %
Vysokou výhrou Slavie
5,1 %
Celkem hlasovalo 3482 čtenářů.

Reklama