Hlavní obsah

Pokrok Zlín udělal. V Moskvě bylo hotovo za 17 minut, v Kodani dostal třetí gól až v nastavení

Kodaň/Zlín

Evidentní pokrok na evropské pohárové scéně fotbalisté Zlína udělali. Zatímco v prvním utkání Evropské ligy na soupeřově hřišti bylo v Moskvě o jejich porážce 0:3 rozhodnuto během sedmnácti minut, v druhém střetnutí v Kodani dostali třetí gól až v nastaveném čase. „Je to kruté, protože jsme hráli dobře, Zásadní rozdíl byl ovšem v produktivitě,“ povzdechl si zlínský útočník Vukadin Vukadinovič.

Foto: Jens Dresling, ČTK/AP

Zlínští fotbalisté Miloš Kopečný (vlevo) a Ondřej Bačo (vpravo) se snaží zastavit Youssefa Toutouha z Kodaně v utkání Evropské ligy.

Článek

Právě on měl po dvou úderech inkasovaných na konci prvního a začátku druhého poločasu možnost utkání zdramatizovat a vrátit svůj tým do hry.

„Od Jiráčka to byla perfektní přihrávka, jenže pak se seběhlo všechno ohromně rychle. Brankář rychle vyběhl a já se snažil míč rychle zpracovat a vystřelil," líčil Vukadinovič moment, kdy se ocitl tváří v tvář domácímu Olsenovi.

Prostřelit ho však nedokázal. „Kdybych snížil, měli bychom o co hrát. Takhle už domácí své dvougólové vedení kontrolovali," povzdechl si nad zmařenou šancí. „Možná jsem měl udělat kličku, ale zpětně už to nevrátím."

Ukázali, jak nakládat se šancemi

„Právě v produktivitě byl velký rozdíl mezi námi a Kodaní. V kombinační hře a držení míče jsme se domácím vyrovnali, Dánové nám ale předvedli, jak se má nakládat s šancemi. Nejdřív udeřili z diskutabilní standardní situace, po změně stran jsme chybovali v tom, že hráči pozdě přistoupili k Verbičovi a nechali ho střílet," vytýkal svým svěřencům trenér Bohumil Páník.

„Kvalita hrotových hráčů Kodaně je prostě výborná," uznával.

Přitom v prvním vzájemném střetnutí hraném v Olomouci dokázali Pánikovi svěřenci ofenzivu dánského mistra eliminovat a soupeři dovolili skórovat jen jednou.

„Nejspíš ale proto, že tam nás Kodaň podcenila. Doma musela vyhrát a na jejím výkonu to bylo znát," byl nucen na klubových stránkách přiznat zlínský obránce Miloš Kopečný. „V koncovce se skutečně projevila její síla. Navíc se střelecky prosadil i Lüftner. Vyvaroval se chyb, které dělal v Olomouci, dal i gól, což bylo špatné pro nás, ale dobré pro něj. V Kodani je teprve půl roku, takže se musí ukazovat."

„Sráží nás neproměňování šancí a góly, které dostáváme. Třeba právě ze standardek," narážel i Vukadinovič na trefu nehlídaného Lüftnera, která přinesla do vývoje zápasu zásadní zvrat a de facto rozhodla, že postupové šance Zlína se po čtyřech utkáních ve skupině pohybují ve sféře bohapustých teorií.

V neděli budou mít Páníkovi svěřenci příležitost k omluvě za kodaňský výprask v domácím ligovém duelu se Spartou.

"Pražané jsou v nepohodě, v lize moc bodů neudělali, takže doma nad nimi vyhrát musíme," sliboval Kopečný zlínským fanouškům.

Reklama

Související témata: