Hlavní obsah

Zápas nebude o Maccabi, ale hlavně o nás, tvrdí obránce Frydrych

Netanja

Obránce fotbalové Slavie Michal Frydrych se ve čtvrtek proti Maccabi Tel Aviv vrátí na pravý okraj obrany, který musel kvůli kartám vyklidit Jan Bořil. Ve změnách v sestavě, které dělá kouč Jaroslav Šilhavý, problém nevidí. Podstatný je výkon na hřišti a naplnění cíle, kterým je vítězství v předposledním utkání skupiny A Evropské ligy, v němž Maccabi Tel Aviv hostí Slavii v exilu v Netanje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Michal Frydrych.

Článek

Co jste si zapamatoval z prvního zápasu s Maccabi, který jste doma vyhráli 1:0?

Především, že jsme dokázali zvítězit. Viděli jsme i pár čerstvějších videí, takže nějaké postřehy, co by na ně mohlo platit, máme. Jsou takoví živelní, ale dobří na míči a mají i několik individualit.

Buďte, prosím, konkrétnější...

To pochopitelně nemůžu. Uvidíme, jestli budou naše předpoklady fungovat na hřišti. Chceme předvést co nejlepší výkon, protože potřebujeme vyhrát. Věřím, že se nám to povede.

Jakou roli může hrát skutečnost, že Maccabi už nemá šanci na postup?

Na to nemyslím, pořád je to evropský pohár. Záleží na nich, jak k zápasu přistoupí. Bude to ale hlavně o nás, jak budeme hrát.

Může být klíčový první vstřelený gól?

Samozřejmě, v prvním utkání to tak bylo a rozhodl. Vedoucí gól by nás určitě uklidnil.

Astana s Villarrealem budou mít v době vašeho začátku zápas za sebou. Bude vás jejich duel zajímat?

Asi výsledek budeme vědět, ale nebude pro nás tak důležitý. Spoléháme jen na sebe a potřebujeme tak jako tak vyhrát, abychom měli dobrou pozici před posledním utkáním doma s Astanou.

Určitě je příjemné jet k takovému zápasu po výhře 5:0, jak se vám to povedlo v sobotu s Duklou...

Pochopitelně je to příjemné, ale tohle je evropský pohár. Tenhle zápas bude úplně o něčem jiném.

Vracíte se do obrany místo vykartovaného Jana Bořila. Nejistý je start Simona Deliho. Nemohou být změny v obraně a vůbec protáčení kádru problém?

Není podstatné místo koho se vracím do sestavy, důležité bude, jak zahraju. Z pohledu obrany to jako problém nevidím, minule jsme nedostali gól. Uvidíme, jak to zvládneme teď. Věřím, že dobře. Co se týká změn v sestavě, hrajeme tři soutěže a ve všech chceme uspět. Změny jsou proto logické. Máme široký a kvalitní kádr, každý se snaží, aby byl v základu, nebo připravený naskočit a pro mužstvo byl co nejvíc platný.

Teplotní rozdíl proti sobotnímu zápasu s Duklou může být až dvacet stupňů. Jsou takové skoky problém?

Problém to určitě nebude. Hrajeme večer, nebude tam už tak velké vedro.

Izrael je přeci jenom exotická destinace. Zajímáte se o zemi, kam jedete, víc a říkal vám něco gólman Přemysl Kovář, který tu působil?

Něco si zjistím, ale na místě není na nic čas, je to letiště, hotel, trénink, hotel, zápas, letiště... Přemek něco říkal, ale spíš takové obecné věci a vyprávěl zážitky

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články