Hlavní obsah

Do branky Slavie půjde nejspíš specialista na izraelský fotbal Kovář

Netanja

Téměř letní teplota, ale silný vítr od Středozemního moře přivítal fotbalisty Slavie v Izraeli. Z letiště v Tel Avivu se mužstvo přesunulo do Netanje, kde je spousta velkých hotelů u pláže, nyní už prakticky prázdných. Večer si Pražané vyzkoušeli zbrusu nový trávník moderního stadiónu v Netanje, kde se bude hrát čtvrteční zápas skupiny A Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Přemysl Kovář hodil po zápase s Maccabi Tel Aviv svůj dres do kotle sešívaných.

Článek

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý měl na předzápasové tiskové konferenci svého poradce a specialistu na izraelský fotbal Přemysla Kováře, který dva roky chytal za Hapoel Haifa. „Přemkovy zkušenosti jsem už využil, stále ho využívám a budu využívat i zítra," odpověděl kouč diplomaticky na dotaz Sport.cz, zda pošle Kováře do branky, stejně jako to udělal v prvním utkání s Maccabi Tel Aviv v Praze, které Slavia vyhrála 1:0.

„Samozřejmě bych byl rád, kdybych dostal šanci," reagoval Kovář s tím, že na stadiónu v Netanje, kde je Maccabi v exilu vzhledem k přestavbě vlastního stánku, odchytal spoustu zápasů. „Ale žádný mimořádný se mi nevybavuje," lovil v paměti. „Já si vybavuji jen hezké vzpomínky, tak snad po čtvrtečním duelu přibude další," dodal.

Přijedou mu fandit z Haify

„Hned jak jsme přistáli, ptali se mně spoluhráči na fotbal v Izraeli a život tady. Obojí bylo báječné a moc rád na to vzpomínám. Už se mi ozvala spousta přátel. Manželka, která je tu se mnou, odjela rovnou do Haify a přijede s našimi známými na zápas. Také se na ně těším, pořád jsme v kontaktu a spousta mi jich volala i dnes," říkal s úsměvem Kovář a prozradil svoje přání... „Hapoel Haifa stále sleduji, vedou izraelskou ligu, což je skvělé. S Maccabi Tel Aviv hrají o víkendu důležitý ligový zápas. Přál bych si, abychom se Slavií Maccabi porazili ve čtvrtek a Hapoel o víkendu."

Šilhavý upozornil, že Maccabi je sice v tabulce skupiny A poslední s jedním bodem, ale lehký soupeř to nebude. „Doma jsme je porazili 1:0, což nám přineslo tři body, za které jsme rádi, ale také poznatek, že jde o těžkého soupeře. My jsme ale přijeli pro výhru, protože remíza by pro nás nic neřešila. Na Astanu ztrácíme nyní dva body a uděláme maximum pro to, abychom s ní v posledním kole hráli o postup," zdůraznil.

Bez chybějících Bořila, Sýkory, Rotaně, Šventa a Mešanoviče má Šilhavý v Izraeli k dispozici patnáct hráčů do pole a tři gólmany. „Deli chyběl jen proti Dukle, je připraven nastoupit. Mám v hlavě sestavu pro zápas, ale definitivně se rozhodnu zítra ráno. Vzhledem k absencím dojde k nějakým změnám a posunům v sestavě," naznačil, že by se Ngadeu mohl z pozice stopera posunout zpět na defenzívního záložníka vedle Součka. Mužstvo by měl režírovat Hušbauer a na trávníku se pravděpodobně objeví i dvougóloví střelci ze sobotního duelu s Duklou Škoda a Zmrhal. „Pro výhru a postupovou naději tu musíme udělat maximum," zdůraznil kouč Slavie.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi Maccabi Tel Aviv a pražskou Slavií?
Zvítězí izraelský celek
13,6 %
Utkání skončí remízou
12,2 %
Cenné tři body si odveze český mistr
74,2 %
Celkem hlasovalo 2475 čtenářů.

Reklama

Související témata: