Hlavní obsah

Sázkaři věří, že Plzeň zacelí rumunské šrámy. Postup Zlína je jen pro kaskadéry

Praha

Předposlední kolo základních skupin fotbalové Evropské ligy čeká ve čtvrtek tři české zástupce. Plzeň sehraje letos počtvrté duel s FCSB a bookmakeři (1,72:1) i sázkaři (80%) se jednomyslně shodují, že tentokrát konečně vyhraje. Tři body musí získat i Slavia, která spadla na třetí místo a nutně se potřebuje vrátit do hry. V duelu s Maccabi Tel Aviv je mírným favoritem podle bookmakerů (2,14:1), výhru sešívaných tipuje přesvědčivých 85% sázkařů. Spíše o čest a peníze bude bojovat Zlín na hřišti Šerifu Tiraspol. Na výhru Zlína je kurz 5,7:1, na remízu 3,6:1. Na vítězství domácích pak směřuje drtivých 99% sázek v kurzu 1,7:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Plzně Matúš Kozáčik vyráží s pomocí spoluhráčů míč v duelu se Spartou.

Článek

Od letošního léta se Plzeň neutkala s nikým častěji než s FCSB. Rumunský klub je také jedinou kaňkou na spanilém návratu Pavla Vrby na lavičku Viktorie. Nejdříve dostala od „Steauy" mat na cestě do Ligy mistrů, poté se s ní znovu sešla ve skupině Evropské ligy. A v Bukurešti prohrála jasně 3:0. Mezitím se Viktorka stala ligovým suverénem, natahuje sérii neporazitelnosti. Rumunské šrámy zacelí jediné - vítězství ve čtvrtém vzájemném utkání roku 2017 a tím pádem téměř jistý postup ze skupiny do jarní fáze Evropské ligy.

„Je to jako jít napotřetí ke zkoušce. Sázkaři si říkají, že už to prostě musí přijít. Přes 80% jich zatím vsadilo v kurzu 1,72:1 na výhru Plzně," říká Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu. O tom, že víra v úspěch Plzně není jen na straně sázkařů, vypovídá i poměrně vysoký kurz vyspaný na výhru rumunského celku - 4,9:1.

„Plzeň je v lize k neporažení a dobrou formu konečně potvrdila i v posledním utkání EL proti Luganu. FCSB je sice jediný soupeř, který letos dokázal Viktorii opravdu zavařit, na druhou stranu herní i výsledková pohoda, domácí prostředí a možná nižší motivace hostí bude stát za plným bodovým ziskem Západočechů," přizvukuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Slavia už nemá prostor pro zaváhání

Podobně ambiciózní bude ve čtvrtek večer i Slavia, která rovněž usiluje o postup ze skupiny. Má ovšem složitější situaci než Plzeň, protože protivníci Villaerreal a Astana jsou na tom zatím lépe. Proti Maccabi Tel Aviv jsou sešívaní na soupeřově hřišti favoritem. „Také Slavii věří přes 80% sázkařů a na spoustě tiketů jsou vsazeny zápasy Plzně a Slavie dohromady," poukazuje Urbanec.

„Slavia už nemá prostor pro zaváhání, o druhé postupové místo bude bojovat až v posledním duelu doma proti Astaně. Tříbodová výhra z Tel Avivu je každopádně nezbytná," říká Hanák.

Vůbec nejsázenějším zápasem čtvrtečního programu Evropské ligy bude ale duel Tiraspolu a Zlína. „Je to od sázkařů trochu škodolibé, ale zároveň samozřejmě pragmatické. Ve sto procentech tipují výhru domácího Sherifu," komentuje sázky na pohárového nováčka Urbanec. Tiraspol uhrál v prvním zápase ve Zlíně remízu 0:0. V konkurenci FC Kodaň a Lokomotivu Moskva má šance na postup, významně je posílí, jen když Zlín porazí.

Pokud jde o postup, Slavia ho má stále ve svých rukou. Villarreal je sice jasný favorit skupiny (1,23:1), šance na druhou postupovou příčku ale bookmakeři u Slavie (1,95:1) i Astany (1,75:1) vidí víceméně vyrovnaně. Plzeň je v postupové matematice o poznání jistější (1,7:1), Zlín v jarní fázi už je sázka pro opravdové kaskadéry (25:1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články