Hlavní obsah

Čeká nás peklo, obává se Páník partie proti Šeriffu. Ví, že Zlínu nemusí stačit ani dvě výhry

Tiraspol/Praha

Naivitou netrpí, přesto se zlínští fotbalisté chtějí v Moldavsku o zázrak pokusit. Alespoň bod by rádi urvali. „A to přitom vůbec netuším, co od zápasu s Tiraspolem očekávat,“ netajil trenér Bohumil Páník před dnešním duelem Evropské ligy, že postupová hra se jeho svěřenců už vlastně netýká. Vždyť mají na kontě jen dva body a koketování s postupem ze skupiny hraničí s bohapustým fantazírováním.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Bohumil Páník ví, že ho v Moldavsku čeká peklo.

Článek

„Museli bychom vyhrát obě zbývající střetnutí, ale ani osm bodů by nemuselo stačit. Trojice Tiraspol, Kodaň, Lokomotiv Moskva je totiž výkonnostně natolik vyrovnaná, že si to rozdá mezi sebou a rozhodne se mezi ní," přiznával Páník v moderní aréně pro čtrnáct tisíc diváků, kde se dnes zápas mezi Šeriffem Tiraspol a Zlínem hraje.

Šeriff Tiraspol - Fastav Zlín
Zápas 5. kola základní skupiny F Evropské ligy se hraje ve 21.05, rozhodčí Ola Hobber Nilsen (Norsko). Přímý přenos Nova Sport 2, on line reportáž na www.sport.cz

„Jedno ale vím předem - čeká nás peklo. Šeriff mě překvapil výhrou v předchozím zápase v Moskvě a tudíž je jasné, že bude chtít v duelu s námi vítězství potvrdit a udělat krok do další fáze Evropské ligy," připouštěl, že pro jeho tým bude partie stejně těžká, jako předchozí venkovní zápasy v Moskvě a Kodani.

Potřetí už bez tří gólů

„Jen výsledek by už měl být lepší, protože pár zkušeností jsme v pohárové Evropě přece jen nasbírali," doufá, že s třígólovým přídělem jeho Zlín potřetí ze hřiště neodejde. A nic na tom nemění, že se v Tiraspolu bude muset obejít bez nemocného Vukadina Vukadinoviče a zraněného Tomáše Janíčka, kteří zůstali doma a s výpravou necestovali.

„Peklo nás možná čeká, ale nemáme co ztratit. Tiraspol musí doma vyhrát, což by nám mělo vyhovovat. Bude útočit, takže když budeme dobře bránit a vyjde nám nějaký protiútok, mohli bychom uhrát dobrý výsledek," prozrazoval něco z nachystané taktiky stoper Zoran Gajič.

Potíž je ovšem v tom, že zatímco Zlín není právě v optimální formě a v sedmi soutěžních zápasech nevyhrál, rozjetý Tiraspol naopak už dvacet utkání neprohrál a cítí, že v případě dnešního vítězství a prohry Lokomotivu Moskva s Kodaní by měl postup ze skupiny jistý.

Šeriff chce vstoupit do historie

„A tahle výzva pro nás představuje obrovskou motivaci," potvrzuje chorvatský gólman ve službách domácího Šeriffu Zvonimir Mikulič, jeden ze zástupu legionářů působících v Tiraspolu. Jen mimochodem - kádr Šeriffu tvoří hráči deseti národností.

„Hrajeme se soupeřem, který má velice dobře organizovanou hru a ve svém středu několik výborných fotbalistů. Přesvědčili jsme se o tom v prvním zápase na soupeřově hřišti, ale i tak jsme tam mohli vyhrát," připomínal Mikulič několik velkých šancí, které v utkání hraném v Olomouci jeho spoluhráči neproměnili.

„V domácím prostředí a s podporou našich fanoušků ale defenzivu soupeře překonáme. Chceme postoupit ze skupiny a zapsat se tak do historie moldavského fotbalu, což nás požene za výhrou," dodával domácí brankář.

Jak utkání mezi Šeriffem Tiraspol a Zlínem dopadne?
Vyhraje Tiraspol
47,1 %
Zápas skončí remízou
9,8 %
Zvítězí Zlín
43,1 %
Celkem hlasovalo 306 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen