Hlavní obsah

Plzeň slaví v Evropské lize postup, Slavii od něj dělí bod! Zlín se loučí

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně zlomili rumunské prokletí a na čtvrtý pokus vyhráli nad FCSB. Západočeši zvítězili v duelu Evropské ligy 2:0 po trefách Petržely a Kopice, což Viktorii v součtu s výhrou Lugana nad Beer Ševou stačí k postupu do jarních vyřazovacích bojů. Slavia vyhrála díky dvěma zásahům Josefa Hušbauera v Netanje nad Maccabi Tel Aviv 2:0 a od postupu do jarní části Evropské ligy ji dělí jediný bod. O něj bude bojovat 7. prosince doma s Astanou. Zlín pak prohrál na půdě Šeriffu Tiraspol 0:1 a ve své skupině zůstal poslední s dvěma body bez šance na postup.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Radost fotbalistů Slavie. Po parádní trefě Josefa Hušbauera v nastavení prvního poločasu vedli Pražané v utkání Evropské ligy na hřišti Maccabi Tel Aviv 1:0.

Článek
Fotogalerie

Plzeň porazila FCSB a slaví postup do další fáze Evropské ligy_Pavel Vrba

Plzeň nejprve na začátku sezóny ve třetím předkole Ligy mistrů v Bukurešti remizovala 2:2 a doma schytala debakl 1:4. V úvodním zápase skupiny EL pak Viktoria prohrála na stadiónu FCSB 0:3.

Už během prvního poločasu si Západočeši vypracovali řadu šancí, ale neměli štěstí v koncovce. Nejprve měl solidní příležitost Kolář, následně neměl kliku Kopic a pak opakovaně útočník Řezníček. Po přestávce zlomil trápení v koncovce Petržela, dal gól a nasměroval Viktorii k postupu. Na ten pak dal razítko druhým zásahem Jan Kopic.

Slavia je po výhře nad Maccabi Tel Aviv 2:0 ve skupině A druhá. Pražanům k tomu pomohla i prohra Astany 2:3 s Villarrealem. Pražanům tak mohou v postupových počtech kalkulovat s tím, že k postupu do jarní části Evropské ligy stačí svěřencům trenéra Šilhavého remíza v posledním utkání skupiny. V něm 7. prosince nastoupí Slavia doma právě proti Astaně a bude tedy k vidění přímý souboj o postup.

Zlín toužil dobrým výsledkem na hřišti Šeriffu Tiraspol udržet naděje na postup, ale jelikož prohrál 0:1, musí na další tažení Evropou zapomenout. Svěřenci trenéra Bohumila Páníka se v posledním kole domácím duelem s Lokomotivem Moskva s Evropskou ligou definitivně rozloučí.

Evropská fotbalová liga - 5. kolo základních skupin:
Plzeň - FCSB 2:0
Branky: 49. Petržela, 76. Kopic.
Maccabi Tel Aviv - Slavia 0:2
Branky: 45+1. a 54. Hušbauer.
Šeriff Tiraspol - Zlín 1:0
Branka: 11. Jairo.

Reklama

Související témata: