Hlavní obsah

Maccabi Tel Aviv - Slavia 0:2Hušbauer dvakrát vymetl kouty branky Maccabi a přiblížil Slavii postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Hušbauer 0 : 1
54. Hušbauer 0 : 2
Záznam online reportáže

kft (Netanja)Sport.czPrávo

Dvě parádní rány kapitána Slavie Josefa Hušbauera, vždy do pravého rohu branky, přiblížily ve čtvrtek večer Pražanům postup ze skupiny A do jarní fáze Evropské ligy. Fotbalisté Maccabi Tel Aviv se na trávníku v Netanje skutečně necítí doma a vzhledem k faktu, že už neměli šanci na postup, předvedli jen matný výkon. Červenobílým tak stačí v posledním duelu doma s Astanou k postupu remíza.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Záložník Slavie Praha Josef Hušbauer v nastavení první půle zápasu Evropské ligy proti Maccabi Tel Aviv napřáhl a míč skončil přesně v šibenici. Slavia vedla 1:0.

Článek
Fotogalerie

Na promoklém trávníku začala Slavia s Laštůvkou v brance, Delim na stoperu, Hušbauerem uprostřed zálohy a Necidem na hrotu. Z aktivity v úvodu ale nic nevytěžila. Na žluté zdi skončily i tři rány po Stochově trestném kopu z pětadvaceti metrů. Domácí se dlouhé minuty k Laštůvkově šestnáctce ani nepřiblížili. Naopak po jednom z brejků Slavie Tibi vykopával míč kousek před brankovou čárou.

Zmrhal trefil břevno

Tenhle moment domácí probral a dvakrát se dostali do slávistické šestnáctky, o zakončení ale nemohla být řeč. Mezi tyče se však nevešla ani Zmrhalova rána z dvaceti metrů. Akce Slavie byly rychlejší a přímočařejší, finální přihrávka však na mokrém trávníku vázla. Obrana Maccabi, dirigovaná Ben Chaimem, si také dávala větší pozor. Pražané pak nebyli dostatečně agresivní a důrazní.

Jako první se mezi tyče po necelé půlhodině hry trefil domácí Rikan, ale Laštůvka byl pozorný, stejně jako později při Peretzově hlavičce. Udeřit naopak mohlo na druhé straně, když Zmrhal dělovkou z třiceti metrů rozezvučel břevno. Necidova dorážka pak skončila vysoko nad bránou. Necid byl ještě blíže gólu o pár minut později, když si po dlouhém pasu z hloubi vlastní poloviny obhodil obránce i gólmana, ale jeho technickou střelu stihl na brankové čáře Yeini a balón uklidil do bezpečí. Už v nastavení první půle napřáhl z více než dvaceti metrů a vymetl pavouky ze spojnice pravé tyče a břevna.

Druhá rána kapitána opět gólová

Slavia začala aktivně i druhý poločas, ale ke střele se nedostala. Zbytečně pak přenechávala iniciativu domácím, kteří sice dvakrát vystřelili, Laštůvka však neměl prakticky žádnou práci. Naopak Hušbauer to znovu zkusil z dvaceti metrů a tentokrát přesně trefil pravý dolní roh branky, když Rajkovič měl navíc vlastními obránci zakrytý výhled.

Domácí využili toho, že se slávisté stáhli k vlastní šestnáctce a zle jim zatopili. Atar nůžkami trefil břevno a jeho dorážku pak vytlačil na horní tyč zázračným zákrokem Laštůvka. Teprve pak se podařilo hostům uklidit míč do bezpečí. Hosté si rychle uvědomili, že na zákopovou válku je ještě brzy a znovu zvýšili pohyb, byť zůstávali ve dvojitém obranném valu. Do brejků však nevyráželi už tak často. Výhru ubránili, což ocenily i tři stovky jejich fanoušků v hledišti.

Evropská liga, 5. kolo skupiny A
Maccabi Tel Aviv - Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 45.+1 a 54. Hušbauer. Rozhodčí: Kovács - Marinescu, Artene - Avram, Fesnic (všichni Rum.). ŽK: Rikan, Davidzada, Kjartansson, Peretz - Souček, Van Buren.
Maccabi: Rajkovič - Yeini, Tibi, Ben Haim, Davidzada - Battocchio (75. Sušič), Peretz, Rikan (60. Golasa), Micha - Schoenfeld (60. Atar), Kjartansson. Trenér: Cruyff.
Slavia: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Deli, Sobol - Ngadeu, Souček - Zmrhal, Hušbauer (88. Danny), Stoch (79. Van Buren) - Necid (69. Škoda). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: