Hlavní obsah

Hušbauer se odvděčil trenéru Šilhavému dvěma krásnými trefami

Netanja
Aktualizováno

Záložník Slavie Josef Hušbauer nastoupil v Evropské lize na třicet minut v úvodním zářijovém duelu s Maccabi Tel Aviv v Edenu, pak už nedostal od kouče Jaroslava Šilhavého na evropské scéně ani minutu. Ve čtvrtek vedl v Netanje Slavii jako kapitán, dvěma krásnými góly zařídil její vítězství 2:0 a přiblížil postup.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Radost fotbalistů Slavie po výhře nad Maccabi Tel Aviv v Evropské lize.

Článek

„Obě střely jsem chtěl dát k tyči, což se mi povedlo, ale že to bude takhle dokonalé, jsem nečekal... Konečně jsem protrhl smůlu v tom, že jsem dal nějaký gól z dálky. Navíc jsem se trefil naposledy v derby se Spartou. Dva góly v evropském poháru určitě těší. Hlavní je ale výhra týmu. Slavia o sobě dala zase vědět," usmíval se po utkání excelentní střelec.

Po druhé trefě ani moc neslavil, žádný gejzír radosti nepřišel... „Já se nijak moc navenek neraduji, užívám si gól spíš uvnitř," přiznal střelec a také prozradil, že jeho čtvrteční zásahy nebyly dílem náhody. Prý věděl, co dělá. „Dá se říct, že pumelice Jardy Zmrhala mě i trochu inspirovala, ale my jsme věděli, že na mokrém terénu má balón skluz, tak jsme to zkoušeli o to častěji z větší vzdálenosti," usmíval se střelec.

Jestli si řekl o Evropu, neví...

Dva góly v jednom utkání dal naposledy za Spartu v její mistrovské sezóně. „Však už to bylo dlouho," oddechl si Hušbauer, ale za nejlepší výkon v evropských pohárech svoje čtvrteční střelecké galapředstavení nepovažuje. „Po gólové stránce ano, ale samotný výkon nebyl z mojí strany úplně optimální," pravil sebekriticky. „Obavu o dobrý výsledek jsme neměli. Věděli jsme, že budou chtít držet balón, jsou kombinační tým, ale brzy jsme poznali, že jenom do stran. Kolmých přihrávek měli minimum. Naopak my jsme měli dát gól dřív, uklidnil by nás. Šancí bylo dost. Vstřelil jsme ho na konci první půle, což nám také pomohlo," konstatoval.

O tom, že Villarreal vyhrál v Astaně, věděli slávisté už před svým utkáním, ale rozhodně je to neukolébalo. „Ale bylo to pro nás super. Věděli jsme, že i kdybychom v Izraeli ztratili, tak si to rozdáme s Astanou o postup doma. To platí i teď, ale máme lepší výchozí pozici. Vedeme o dva body. Budeme chtít vyhrát. Doma před našimi fanoušky jsme silní, uděláme maximum, abychom postupový cíl splnili," přál si kapitán Slavie.

Když po zápase přišla řeč na jeho dlouhou absenci v pohárové Evropě, bral to s nadhledem. „To bych nechtěl komentovat... Na zápas v Izraeli jsem se moc těšil, byl jsem v základní sestavě. Bral jsem to jako možnost ukázat se v evropském poháru. Přeci jenom to je možnost víc se ukázat v Evropě. Navíc jsem hrál s kapitánskou páskou, což byla také motivace."

Reklama

Související témata: