Hlavní obsah

Sbohem a šáteček... Byli jsme slušnými studenty vysoké školy, cení si Páník

Reálně vyřazení byli už dřív, o poslední zbytky naděje na postup do jarní části Evropské ligy však fotbalisté Zlína přišli až čtvrteční porážkou 0:1 na hřišti Šeriffu Tiraspol. Teď už mají před sebou jen závěrečné domácí loučení 7. prosince proti Lokomotivu Moskva. Trenér Bohumil Páník si přesto cení zkušeností, které jeho tým na pohárové scéně získal.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Zlínský kouč Bohumil Páník během utkání v Tiraspolu.

Článek
Fotogalerie

Sbohem a šáteček, mohou si říci s básníkem. Ševci však svého startu v Evropské lize rozhodně nemusejí litovat. Třeba k domácím remízám s Tiraspolem a Kodaní přidají v olomouckém azylu ještě nějaký zisk také proti Lokomotivu.

"Dostali jsme se do společnosti, o které jsme nedávno ani nedoufali. Pro nás je to vysoká škola a myslím, že jsme byli slušnými studenty. Neulévali jsme se v docházce a něco jsme se naučili," poukazuje trenér Bohumil Páník květnatě pro klubovou televizi.

Také na moldavské misi dokáže najít pozitiva. Vedle dalších neocenitelných zkušeností také zlepšený herní projev nebo výkony hráčů, kteří dosud nedostávali tolik šancí.

Ševci proti Šeriffu odvedli podle kouče dobrou práci. "Odehráli jsme slušné utkání, v některých fázích jsme více drželi míč a hledali skuliny v jejich obraně. Ale chybí nám trochu předvídavosti, abychom byli u míče dřív nebo se odrazil k nám. Takový je fotbal. Hraje se na góly a domácí ho dali," přemítá Páník.

Zápas rozhodl jediným gólem v 11. minutě Brazilec Jairo.

"Hra na rychlé protiútoky byla taktikou Tiraspolu. Náš způsob hry na ně ale byl účinný, měli jsme jen ještě více rotovat zprava doleva, abychom se tam dostávali. Určitě jsme ale podali náš nejlepší výkon na hřištích soupeřů. Hráči, kteří dostali šanci, rozhodně nezklamali. Ukázali jsme, že náš kádr má potenciál a že když se s ním bude pracovat, tak výsledky přijdou," ujišťuje Páník.

Reklama

Související témata: