Hlavní obsah

Plzeň odletěla do Izraele s postupem v kapse. Ideální scénář, lebedí si Hubník

Praha

Brzký budíček, rychlá snídaně, poté přesun z nedalekého hotelu na letiště Václava Havla. V odletové hale se fotbalisté Plzně objevili krátce po půl sedmé, v osm hodin jejich speciál nabral kurz Izrael. Na Turner stadium v Beer Ševě, městě v Negevské poušti, ve čtvrtek večer (21.05, přímý přenos na Nova Sport 1) zakončí skupinu Evropské ligy proti místnímu Hapoelu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva Roman Hubník z Plzně a David Vaněček z Teplic v souboji během 15. kola HET ligy.

Článek

Postup do jarního play off už mají Limberský a spol. jistý, s o to větší pohodou odlétali. „Takový ideální scénář jsme si v létě přáli. Jsem moc rád, že jedeme do Izraele v situaci, kdy máme postup v kapse," těší kapitána Romana Hubníka.

Západočeši se však chtějí v Beer Ševě pokusit o posun na první příčku ve skupině. Na ní stanou, pokud vyhrají a zároveň FCSB Bukurešť neporazí doma Lugano. „Pokud šance existuje, pokusíme se ji využít," řekl Hubník.

Plzeňští vyrazili do Izraele v nejsilnějším možném složení, šetřit některou z opor trenér Pavel Vrba nehodlá. „Chceme se poprat o první místo. Je to pro nás poslední zápas podzimu, bereme ho nesmírně vážně," prohlásil Vrba. Naopak Beer Ševa, za kterou hraje český útočník Tomáš Pekhart, už šanci na účast ve vyřazovací části ztratila. I tak viktoriáni očekávají těžký zápas. „V Izraeli se nikdy nehraje lehce, příliš mužstev tam nevyhrává," upozornil Hubník.

Po příletu do Tel Avivu čeká viktoriány přesun autobusem do 110 kilometrů vzdálené Beer Ševy. V 19 hodin českého času (v Izraeli je o hodinu víc) absolvují na Turner stadium předzápasový trénink.

Reklama

Související témata: